bartus01 18.12.2021 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Temat na czasie - PKO BP rozsyła zawiadomienia o zastąpieniu LIBORu nowym wskaźnikiem do spłaty kredytu frankowego a przy okazji informuje o uruchomieniu ugód dla posiadaczy kredytów hipotecznych CHF . Ktoś z Was zdecydował się na ugodę ? Otrzymał propozycję ? Jak to wygląda, oczywiście rozumiem że nie wszystkie dane są do publicznej wiadomości ale jeśli macie już jakieś wnioski i przemyślenia mogące zobrazować temat - chętnie poczytam Edytowane 18 Grudnia 2021 przez bartus01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 18.12.2021 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Otrzymałem i się zdecydowałem. Generalnie umowa w CHF jest przeliczana na zł za pomocą parametrów KNF. Dostaniesz wyliczenie z kwota kapitału w zł i 2 opcje kontynuacji kredytu : ze stopą zmianą i stałą.Marże w ranach negocjacji możesz obniżyć o 0,01 %, jeśli skorzystasz z umowy kwota kapitału zmniejszy się o 3%.Ja wybrałem opcję spłaty w ciągu 30 dni od daty podpisania ugody i otrzymałem premię - kapitał mniejszy o 5%. Podpisanie ugody zamyka Ci drogę do walki przed sądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 19.12.2021 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 PaRa, Dziękuję za Twój głos w temacie. Czytam na stronie banku o obowiązku podatkowym od umorzonej kwoty kredytu - chodzi o darowanie 5% za szybką płatność o której piszesz?Od tej kwoty muszę zapłacić podatek dochodowy gdyż jest to dla mnie przychód ?Dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts