minuszka 14.12.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Mam pytanie, czy 3 tysiace za ulożenie glazury w lazience 5,5 metrowej, zabudowa stelaża do wc płytą gipso-kartonową, obsadzenie brodzika, obsadzenie umywalki i wc oczywiście położenie terakoty, to tanio czy drogo? Wydaje mi się, ze troszkę przesadzona cena, a jak Wy uważacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 14.12.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Mam nadzieje ze piszesz o samej robociźnie.Moim zdaniem drogo. Ja mam propozucje 25 za metr2 , zabudowa i monaz stelarza 150, umywalka 100, kabina 150. Nie wiem ile masz metrów płytek na ścianach , ale nawet gdyby były do sufitu to dalej drogo. Ja bym szukał dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 15.12.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Moim zdaniem też drogo. Za drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.12.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Tak równa kwota - 3000 zł wskazuje, że glazurnik wziął Cię za "łosia" i postanowił nieźle zarobić. Zapytaj się go ile kosztuje u niego m2 położonych "na płasko" płytek. Ile zabudowa stelaża a ile umywalki i kabiny.Być może glazurnik ma wykonać w łazience jakieś inne fajerwerki w postaci extra półeczek, słupków ze ścinków płytek, dywanu kompozycyjnego na posadzce itd. Wówczas ta cena byłaby uzasadniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 15.12.2004 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 A może minuszka zapomniała napisać, że ma do położenia na styk gres polerowany po 200 zł za metr, albo płyty o wymiarach 50 x 100 cm (po 500 zł/ m2 ), albo mozaikę ceramiczną 2 x 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 16.12.2004 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Może i wziął mnie za "łosia", ale nie zamierzam dać się zrobić w "łosia"Płytek mam 22,5 metra, terakoty ok. 6 metrów, obudowa stelaża wc /nie wiem jakie ma wymiary/ do góry i zrobienie półek z glazury, obsadzenie brodzika i kabiny prysznicowej, obsadzenie kompaktu wc i umywalki. Czy uważacie, że to nadal dużo ?? Bo ja atak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 16.12.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 U mnie łazienka kosztowała coś koło tej kwoty, ale specjanie nie krzyczałem, bo gościu musiał się nieźle nabawić z dekorami i obudową wanny płytkami ciętymi w paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowo 02.01.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 witam ! Ja zaczynam z łazienkami i podłogami dopiero na początku marca, ale już jestem ugadany z płytkarzami. Chcieli za 1 m kw. 25 zł, utargowałem na 22 zł, zabudowa stelarza 30-40 zł, za montaż osprzętu czyli wanny, umywalki itp. po 30 zł. Jak stwierdzili jedno zajmie im 30 min, a drugie 1,5 h ale wezmą po jednej cenie. Zobaczymy jak to będzie jak zaczną, ale są to ludzie z polecenia i będę trzymał się ceny takiej jaką podawali. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 02.01.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Może i wziął mnie za "łosia", ale nie zamierzam dać się zrobić w "łosia" Płytek mam 22,5 metra, terakoty ok. 6 metrów, obudowa stelaża wc /nie wiem jakie ma wymiary/ do góry i zrobienie półek z glazury, obsadzenie brodzika i kabiny prysznicowej, obsadzenie kompaktu wc i umywalki. Czy uważacie, że to nadal dużo ?? Bo ja atak! a ja sie wychyle i powiem ze policzyl moze i duzo, ale jesli jest w tym bialy montaz i kilka innych pierdol jak dekory i inne wynalazki to nie jest to cena szczegolnie wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.01.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Może i wziął mnie za "łosia", ale nie zamierzam dać się zrobić w "łosia" Płytek mam 22,5 metra, terakoty ok. 6 metrów, obudowa stelaża wc /nie wiem jakie ma wymiary/ do góry i zrobienie półek z glazury, obsadzenie brodzika i kabiny prysznicowej, obsadzenie kompaktu wc i umywalki. Czy uważacie, że to nadal dużo ?? Bo ja atak! a ja sie wychyle i powiem ze policzyl moze i duzo, ale jesli jest w tym bialy montaz i kilka innych pierdol jak dekory i inne wynalazki to nie jest to cena szczegolnie wysoka. patrząc na zarobki w Hanoverze to może nie jest dużo, my za 2 łazienki, salon, kuchnię, wiatrołap zapłacimy 5900 za robociznę ( w tym tygodniu będzie skończona robota). W łazienkach w sumie 3 stelaże, kabina prysz., wanna, montaż "drabinek", dekory, 3 lustra. Minuszka wydaje się trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 14.01.2005 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 utargowałam na 2500 tys. za wszystko. Po prostu wchodze do łazienki i biorę kapiel. Wydaje mi sie, że teraz jest oki, a jak Wy sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 14.01.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Na moje oko to 2000 jest super ceną za tak małą łazienkę a troszkę się na tym znam nawet z mozajką i szlifowaniem to 2500 jest sporo a jak nie zjadą z ceny to ja ci to zrobię za 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 22.01.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Ja se kładę sama. Około 400m2 w domu, w tym 300 na podłodze reszta na ścianach. A potem jeszcze prawie 80 m2 na tarasie i balkonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 minuszka drogo ... raczej weź Piotrka T pyrko ... wierze Ci ... ale 480 m2 ... nawet jak masz na zero wyprowadzone podłoże ... wiesz jak Twoje łapki będą wygladać od kleju i fugi ... i kolanka ... pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.01.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Łapki wyglądają dobrze, zawsze były wypielęgnowane, gorzej z pazurkami. Maluję je codziennie grubą warstwą lakieru dla ochrony, ale i tak kruszą się i łamią. Kolanka się wykurują jak wylegnę latem na tarasie. Na razie położyłam jakieś 150 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent07 23.01.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 BRAWO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 to co juz zrobiłas pyrko zasługuje na duże brawa ... pasjonaci tacy jak Ty to rzadkość ... (a Ty to robisz ... podejrzewam, nie z musu ...) dlatego tym wieksze wyrazy podziwu ... minuszko... porozmawiaj wiec moze z pyrką ... jak skończy u siebie .... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 24.01.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 minuszko Powiem Ci, ile ja płaciłem:- duża łazienka - pow. ok 15 m.kw. kafelki do sufitu (ale to poddasze, więc trochę mniej) + obudowa komina usytuowanego centralnie. Do tego zabudowa wanny, sedesu, bidetu, stolik pod umywalkę, blat nad pralkę, wymurowanie 2 rzędów luksferów, drobne przeróbki hydrauliczne, z montażem na gotowo - 3000zł- mała łazienka - pow. 4 m.kw., kafelki do sufitu, brodzik (wpuszczany w wylewkę - było trzeba ją rozwalać), kabina, zabudowa sedesu, blat pod umywalkę na gotowo - 2000złW obu łazienkach krawędzie były szlifowane (10zł/mb) - to już jest w tych podanych cenach.Mogę wkleić zdjęcia. Praca wykona solidnie. Jestem zadowolony. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 25.01.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Dzięki, Tommco. U mnie oprócz obsadzenia brodzika,wc, umywalki i kabiny, trzeba zrobić zabudowę wc po całości /do sufitu/ powierzchnia będzie wykorzystana na półki. Glazurnik robi wszystkie podłączenia w/w sanitariatów i podłączenie grzejnika łazienkowego. Płytki oczywiście szlifowane. Wszystko w cenie 2500. Wchodzę na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.01.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 No to biorąc pod uwagę, że to okolice Warszawy, to te 2500zł chyba są do przełknięcia...myślę, że możesz się zdecydować Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts