Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

3000 zł za ułożenie glazury w łazience + biały montaż-drogo?

minuszka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak równa kwota - 3000 zł wskazuje, że glazurnik wziął Cię za "łosia" i postanowił nieźle zarobić. Zapytaj się go ile kosztuje u niego m2 położonych "na płasko" płytek. Ile zabudowa stelaża a ile umywalki i kabiny.

Być może glazurnik ma wykonać w łazience jakieś inne fajerwerki w postaci extra półeczek, słupków ze ścinków płytek, dywanu kompozycyjnego na posadzce itd. Wówczas ta cena byłaby uzasadniona.

Może i wziął mnie za "łosia", ale nie zamierzam dać się zrobić w "łosia"

Płytek mam 22,5 metra, terakoty ok. 6 metrów, obudowa stelaża wc /nie wiem jakie ma wymiary/ do góry i zrobienie półek z glazury, obsadzenie brodzika i kabiny prysznicowej, obsadzenie kompaktu wc i umywalki. Czy uważacie, że to nadal dużo ?? Bo ja atak!

• 3 weeks później...
witam ! Ja zaczynam z łazienkami i podłogami dopiero na początku marca, ale już jestem ugadany z płytkarzami. Chcieli za 1 m kw. 25 zł, utargowałem na 22 zł, zabudowa stelarza 30-40 zł, za montaż osprzętu czyli wanny, umywalki itp. po 30 zł. Jak stwierdzili jedno zajmie im 30 min, a drugie 1,5 h ale wezmą po jednej cenie. Zobaczymy jak to będzie jak zaczną, ale są to ludzie z polecenia i będę trzymał się ceny takiej jaką podawali. Pozdrawiam !

Płytek mam 22,5 metra, terakoty ok. 6 metrów, obudowa stelaża wc /nie wiem jakie ma wymiary/ do góry i zrobienie półek z glazury, obsadzenie brodzika i kabiny prysznicowej, obsadzenie kompaktu wc i umywalki. Czy uważacie, że to nadal dużo ?? Bo ja atak!

a ja sie wychyle i powiem ze policzyl moze i duzo, ale jesli jest w tym bialy montaz i kilka innych pierdol jak dekory i inne wynalazki to nie jest to cena szczegolnie wysoka.

a ja sie wychyle i powiem ze policzyl moze i duzo, ale jesli jest w tym bialy montaz i kilka innych pierdol jak dekory i inne wynalazki to nie jest to cena szczegolnie wysoka.

patrząc na zarobki w Hanoverze to może nie jest dużo, my za 2 łazienki,

salon, kuchnię, wiatrołap zapłacimy 5900 za robociznę ( w tym tygodniu

będzie skończona robota).

W łazienkach w sumie 3 stelaże, kabina prysz., wanna, montaż "drabinek",

dekory, 3 lustra.

Minuszka wydaje się trochę za dużo.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

minuszka drogo ... raczej weź Piotrka T

pyrko ... wierze Ci ...

ale 480 m2 ... :o :o :o nawet jak masz na zero wyprowadzone podłoże ... wiesz jak Twoje łapki będą wygladać od kleju i fugi ... :cry:

i kolanka ... :cry: :cry:

pozdrowka

to co juz zrobiłas pyrko zasługuje na duże brawa ...

pasjonaci tacy jak Ty to rzadkość ...

(a Ty to robisz ... podejrzewam, nie z musu ...)

dlatego tym wieksze wyrazy podziwu ...

minuszko... porozmawiaj wiec moze z pyrką ... jak skończy u siebie .... :roll:

:p

:wink:

pzdr

minuszko Powiem Ci, ile ja płaciłem:

- duża łazienka - pow. ok 15 m.kw. kafelki do sufitu (ale to poddasze, więc trochę mniej) + obudowa komina usytuowanego centralnie. Do tego zabudowa wanny, sedesu, bidetu, stolik pod umywalkę, blat nad pralkę, wymurowanie 2 rzędów luksferów, drobne przeróbki hydrauliczne, z montażem na gotowo - 3000zł

- mała łazienka - pow. 4 m.kw., kafelki do sufitu, brodzik (wpuszczany w wylewkę - było trzeba ją rozwalać), kabina, zabudowa sedesu, blat pod umywalkę na gotowo - 2000zł

W obu łazienkach krawędzie były szlifowane (10zł/mb) - to już jest w tych podanych cenach.

Mogę wkleić zdjęcia. Praca wykona solidnie. Jestem zadowolony.

Pozdrawiam

T.

Dzięki, Tommco. U mnie oprócz obsadzenia brodzika,wc, umywalki i kabiny, trzeba zrobić zabudowę wc po całości /do sufitu/ powierzchnia będzie wykorzystana na półki. Glazurnik robi wszystkie podłączenia w/w sanitariatów i podłączenie grzejnika łazienkowego. Płytki oczywiście szlifowane. Wszystko w cenie 2500. Wchodzę na gotowo.