kardons26 21.12.2021 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Od kilku miesięcy mam uruchomiony zestaw Sofar 6.6 + Longi 370W x 21szt. Konstrukcja wolnostojąca na południe 30st. Wykonanie całość własna robota. Chciałem rozbudować instalację żeby zdążyć przed niekorzystnymi zmianami. Planuje jeszcze dołożyć kilka sztuk paneli w innym miejscu na tzn. na dachu ok 2Kw. Zastanawiam się jaki zastosować drugi falownik o tak niskiej mocy. Do głowy przychodzi mi jedynie pomysł zastosować mikrofalownik. Czekam na pomysły jak to najlepiej rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 21.12.2021 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 A czy to już pewne ,że rozbudowa wiąże się ze zmianą warunków rozliczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.12.2021 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 6 modułów po 370 Wp to będzie 2.220 Wp.3 tanie mikrofalowniki lub mały falownik jednofazowy.Nie możesz dołożyć do 10 kWp na gruncie i wymienić Sofar 6.6 na mocniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardons26 22.12.2021 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Na kilka sztuk mam idealnie miejsce na dachu, na gruncie już nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 22.12.2021 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Mam takie pytanie czy po zgłoszeniu rozbudowy energetyka przychodzi na "odbiór". Przychodzi mi do głowy trochę niecny plan. Zgłosić rozbudowę ale faktycznie jej nie robić w tej chwili. Zapewne po marcu ceny paneli i falowników spadną i wtedy dokonać rozbudowy. Trochę chytry plan ale ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 22.12.2021 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 y. Trochę chytry plan ale ....... Ale czy spadną?, chyba ze masz jakies tajne informacje, ja bym sie obawiał kolejnych podwyzek, bo uchwała zmieniająca zasady rozlicznia prosumentów zmienia sie tylko u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts