lestatfx 22.12.2021 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć Nie pytajcie dlaczego tak się stało, ale w miejscu gdzie powinno być 15 cm scianki jako węgarek do drzwi do łazienki mam kanal wentylacyjny z pokoju na dole:( Murarze póki co wmurowali mi pustaki wentylacyjne tak jak na zdjęciu, ale mam wątpliwości co do montażu drzwi w takiej sytuacji. Światło mam na 90 cm - z prawej strony węgarek jest). Chciałbym się spytać czy da radę zamontowac jakoś ościeżnicę do tego? Dodatkowo planowo po tej stronie miałyby być zawiasy, ale drzwi otwierane na zewnątrz. Pytanie czy nie lepiej olać ten kanał wentylacyjny tutaj, wmurowac pustaka normalnie jak się należy, a kanał wentylacyjny zrobić nowy przebijajac się przez strop np w rogu pokoju.. Co sądzicie? Edytowane 22 Grudnia 2021 przez lestatfx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 22.12.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Ale co majstry przyszli i tak postanowili czy w projekcie tak masz? Kanały wentylacyjne masz w otworze drzwiowym? Jak zamontujesz nadproże i ściankę powyżej? Są przecież zwykłe wewnętrzne ościeżnice bez regulacji. Zlicujesz na zewnątrz, a wewnątrz dojedziesz płytką. piękne to nie będzie niestety Edytowane 22 Grudnia 2021 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestatfx 22.12.2021 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Dziękuję za odpowiedź w stylu reprymendy, ale chyba od tego jest forum aby się poradzić co nie? Nie każdy inwestor ma się kogo zapytać przed wykonaniem prac nie wspominając już o brakach w wiedzy, a tutaj wydaje mi się że jestem na takim etapie, że można coś jeszcze wymyślić.Pokój na dole miał być wentylowany kanałami pod oknem i z tego świadomie zrezygnowałem i puściłem kanal w ścianie tylko niestety w niezbyt przemyślanym miejscu..Fakt nadproże.. pozostaje kwestia wejścia w drugi kanal "jakos" (ten pustak jest 2 kanalowy", a nad pierwszym będzie nadproze, tylko czy jest sens tak się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.12.2021 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Jeśli otwór ma 90cm, to nie ma problemu. Będzie tylko trzeba odciąć 3cm opaski. To codzienność montażystów drzwi. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts