Janekk1234 26.12.2021 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Hej widzę że kratki wyciągowe oraz czerpnia u mnie zasyfiają się kurzem i trzeba to co kilka miesięcy czyścić.U was też to się dzieje? Lubie rozwiązania bezobsługowe. Może zmienić je na coś o większych oczkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 26.12.2021 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Chodzi o rekuperację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 26.12.2021 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Hej widzę że kratki wyciągowe oraz czerpnia u mnie zasyfiają się kurzem i trzeba to co kilka miesięcy czyścić. U was też to się dzieje? Lubie rozwiązania bezobsługowe. Może zmienić je na coś o większych oczkach? albo to sie zatrzymuje na kratkach od czerpni albo na filtrach. Innej opcji nie ma. Możesz wymienić na takie z większymi oczkami i częściej wymieniać filtry w reku albo zrobić jakiś wstępny w domu jak do kratek dostęp jest utrudniony. Ale to nigdy nie będzie rozwiązanie bezobsługowe. Gdzieś ten syf musi się zatrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 26.12.2021 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Większe kratki i wstępna mate filtracyjna G4 na filtr w reku - tak jak jest w ThesslaGreen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 26.12.2021 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) albo to sie zatrzymuje na kratkach od czerpni albo na filtrach. Innej opcji nie ma. Możesz wymienić na takie z większymi oczkami i częściej wymieniać filtry w reku albo zrobić jakiś wstępny w domu jak do kratek dostęp jest utrudniony. Ale to nigdy nie będzie rozwiązanie bezobsługowe. Gdzieś ten syf musi się zatrzymać. Ano racja. Trzeba trochę czasu WM poświęcić. Ja co 3 tygodnie wymieniam filtr na czerpni (włóknina g2 za niewielkie pieniądze) i filtry stożkowe odkurzam w anemostatach wywiewnych. Dzięki temu rury mam czyste a filtry w reku (koszt 100zł) które po 3ch miesiącach były w kurzu i owadach, są czyste a mają prawie pół roku. Edytowane 26 Grudnia 2021 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.12.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 U mnie kratki są na 7 metrach. Usunąłem siatkę, pozostała sama żaluzja. Nie zauważyłem zwiększonego ruchu insektów na filtrze czy innych drobin. Najdrobniejsze muszki i tak przez siatkę przechodziły i kończyły na filtrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 26.12.2021 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) Mam filtry tylko w rekuperatorze. Chyba łatwiej je czyścić niż te kratki w kuchni czy w łazience. Więc może te żaluzje w kuchni i łazience szersze zrobić aby się nie zatykało Edytowane 26 Grudnia 2021 przez Janekk1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 26.12.2021 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Na czerpni tylko aluminiowa żaluzja, siatkę szklaną wywaliłem, bo nie chciało mi się chodzić i czyścić co jakiś czas. Na wywiewach tylko brud w wiatrołapie (czarne drobiny sadzy) bo zasysa z zewnątrz przy otwieraniu drzwi zewnętrznych. Reszta przez ok 3-5 miesięcy nie wymaga czyszczenia (nie straszy brudem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts