budowlany2692 26.12.2021 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Witam zapomniałem zakręcić wody ogrodowej czy jest od kilku dni od minus 6 do minus 12 czy jest szansa że pęknie jakaś rura w budynku za 2 śni odwilż więc od razu zakrece wodę i zleje ja z pionu budynkek ma 3 lata styropian 15 cm dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 26.12.2021 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Jeśli chodzi o moje doświadczenie to ewentualny zawór czy rura pękną dopiero przy odwilży. W ubiegłym roku zamarzł mi zawór 3/4 wewnątrz surowego budynku gdy mrozy były blisko -20. Gdy był zamarznięty nic sie nie działo. Specjalnie go polałem ciepłą wodą żeby odpuścił na chwile i w tym czasie chciałem zlać wodę lecz w momencie polewania zawór pękł. Myślę, ze następnego dnia gdy juz było +1 mógłbym mieć zalany domek. Lepiej w ogóle do tego nie dopuszczać ale wiem, czasami się nie da:)Teraz domek jest już ocieplony z zewnątrz i przy -8 nawet woda w wiaderkach w środku nie zamarzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 27.12.2021 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 Jeśli chodzi o moje doświadczenie to ewentualny zawór czy rura pękną dopiero przy odwilży. W ubiegłym roku zamarzł mi zawór 3/4 wewnątrz surowego budynku gdy mrozy były blisko -20. Gdy był zamarznięty nic sie nie działo. Specjalnie go polałem ciepłą wodą żeby odpuścił na chwile i w tym czasie chciałem zlać wodę lecz w momencie polewania zawór pękł. Myślę, ze następnego dnia gdy juz było +1 mógłbym mieć zalany domek. Lepiej w ogóle do tego nie dopuszczać ale wiem, czasami się nie da:) Teraz domek jest już ocieplony z zewnątrz i przy -8 nawet woda w wiaderkach w środku nie zamarzła. Nie ma takiej opcji że rury pękają przy odwilży. Ty polałeś ciepłą czy gorącą wodą i dlatego pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts