Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom 60m2 za 45tyś zł - budowa jednoosobowa

Recommended Posts

Witajcie,

jestem tutaj co prawda nowy, ale przeglądałem forum i znalazłem dział dla samorobów :)

Pomyslałem, że zainteresuje Was temat jaki ogarnia gość na Youtubie ...

Buduje dom 60m2 (45 uzytkowych) za 45 tysiecy ... z początku oglądałem to z przymruzeniem oka kiedy polegnie, ale jednak chałupka stoi, a koleś budżet spina... fakt nie jest to budownictwo profesjonalne, ale jakiś dach nad głową będzie... co o tym myślicie ?

jeden z ostatnich odcinkó\

napewno idąc odcinek po odcinku jego tropem na starcie zauważyłem, że ludzie na facebookach, olxach itp .. nie sprzedają już bloczków i pozostałości po budowach ... towar deficytowy jak po wojnie :)

Ciekawe kiedy to się wszystko skończy i czy wogóle się skończy, czy czeka nas Angielskie budownictwo - budowa tylko dla najbogatszych, a reszta niech handluje rynkiem wtórnym

napewno idąc odcinek po odcinku jego tropem na starcie zauważyłem, że ludzie na facebookach, olxach itp .. nie sprzedają już bloczków i pozostałości po budowach ... towar deficytowy jak po wojnie :)

Ciekawe kiedy to się wszystko skończy i czy wogóle się skończy, czy czeka nas Angielskie budownictwo - budowa tylko dla najbogatszych, a reszta niech handluje rynkiem wtórnym

Witam.

Faktycznie , materiał na budowę kupiony " z marginesem bezpieczeństwa" szybko znajduje chętnych. Ja tam się cieszyłem. Plac po budowie jak dotychczas wygląda modelowo: żadnych stert pozostałego materiału, desek co to nie wiadomo co z nim zrobić.

Przewrotnie rzecz ujmując dobra zmiana. Inwestor pilnuje materiału (bo za niego zapłacił), budowlańcy, dekarze etc nie marnują materiałów bo mają promesę, że je odkupią w korzystnej cenie. Aż ich musiałem mitygować, żeby pamiętali że od kutwienia to jest inwestor ;-)

Niestety chyba masz rację.... przy tych cenach budowa będzie faktycznie dla bogatych.

A ad vocem gościa z Jutuba..... może kogoś śmieszyć że kutwi, kombinuje, żydzi gdzie się da. Ale tak sie kiedyś budowało. Gość sensownie gada, roboty się nie boi taki self made man = przy tych cenach w budowlance, zlecenia same go znajdą.

pozdr.

Widziałem kilka odcinków trochę nie moja bajka, prowadzący nie pracuje i ma czas ciągnąć robotę. Koncept 45m2 przemawia do mnie jak na całoroczną bazę wypadową z rodzinką nad wodę w zależności gdzie to postawi. Widziałem też te projekty 70m2 na 2 poziomach w cenie 25k zł mamy SSO/SSZ w zależności od momentu rozpoczęcia budowy. Gdy mamy czas i pieniądze to możemy i 130m2 postawić za 200k zł w stanie deweloperskim (bez działki, itd).