pablitoxc 28.12.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Witajcie, jestem tutaj co prawda nowy, ale przeglądałem forum i znalazłem dział dla samorobów Pomyslałem, że zainteresuje Was temat jaki ogarnia gość na Youtubie ... Buduje dom 60m2 (45 uzytkowych) za 45 tysiecy ... z początku oglądałem to z przymruzeniem oka kiedy polegnie, ale jednak chałupka stoi, a koleś budżet spina... fakt nie jest to budownictwo profesjonalne, ale jakiś dach nad głową będzie... co o tym myślicie ? jeden z ostatnich odcinkó\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 28.12.2021 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Wg to się chwali ale teraz już za 45 tys to raczej z przymrużeniem oka bo ceny chore do kwadratu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoxc 28.12.2021 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 napewno idąc odcinek po odcinku jego tropem na starcie zauważyłem, że ludzie na facebookach, olxach itp .. nie sprzedają już bloczków i pozostałości po budowach ... towar deficytowy jak po wojnie Ciekawe kiedy to się wszystko skończy i czy wogóle się skończy, czy czeka nas Angielskie budownictwo - budowa tylko dla najbogatszych, a reszta niech handluje rynkiem wtórnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tompas 03.01.2022 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 napewno idąc odcinek po odcinku jego tropem na starcie zauważyłem, że ludzie na facebookach, olxach itp .. nie sprzedają już bloczków i pozostałości po budowach ... towar deficytowy jak po wojnie Ciekawe kiedy to się wszystko skończy i czy wogóle się skończy, czy czeka nas Angielskie budownictwo - budowa tylko dla najbogatszych, a reszta niech handluje rynkiem wtórnym Witam. Faktycznie , materiał na budowę kupiony " z marginesem bezpieczeństwa" szybko znajduje chętnych. Ja tam się cieszyłem. Plac po budowie jak dotychczas wygląda modelowo: żadnych stert pozostałego materiału, desek co to nie wiadomo co z nim zrobić. Przewrotnie rzecz ujmując dobra zmiana. Inwestor pilnuje materiału (bo za niego zapłacił), budowlańcy, dekarze etc nie marnują materiałów bo mają promesę, że je odkupią w korzystnej cenie. Aż ich musiałem mitygować, żeby pamiętali że od kutwienia to jest inwestor Niestety chyba masz rację.... przy tych cenach budowa będzie faktycznie dla bogatych. A ad vocem gościa z Jutuba..... może kogoś śmieszyć że kutwi, kombinuje, żydzi gdzie się da. Ale tak sie kiedyś budowało. Gość sensownie gada, roboty się nie boi taki self made man = przy tych cenach w budowlance, zlecenia same go znajdą. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.01.2022 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Widziałem kilka odcinków trochę nie moja bajka, prowadzący nie pracuje i ma czas ciągnąć robotę. Koncept 45m2 przemawia do mnie jak na całoroczną bazę wypadową z rodzinką nad wodę w zależności gdzie to postawi. Widziałem też te projekty 70m2 na 2 poziomach w cenie 25k zł mamy SSO/SSZ w zależności od momentu rozpoczęcia budowy. Gdy mamy czas i pieniądze to możemy i 130m2 postawić za 200k zł w stanie deweloperskim (bez działki, itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts