radziula 29.12.2021 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Mam osuszacz VACO VC3504. Pracuje jakby w dwóch cyklach. Przez pewien czas pracuje cicho, a na wyświetlaczu wilgotność powietrza zwiększa się. Następnie następuje jakby drugi cykl, podczas którego wilgotność na wyświetlaczu zmniejsza się, a urządzenie w tym czasie "warczy". Oba cykle występują naprzemiennie po kilkanaście - może kilkadziesiąt - minut. Czy to jest normalne podczas pracy tego osuszacza? Mam na myśli takie warczenie i narzemiennie rosnące / zmniejszające się wskazania wilgotności?Czy może to świadczyć o jakimś uszkodzeniu / wadzie osuszacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.12.2021 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 A czy znana jest zasada działania osuszacza powietrza? najprościej pracuje głośno kompresor przez co "warczy":yes:Tani sprzęt na słabą amortyzację tego ustrojstwa stąd bardzo często drgania pracy przenoszą się na obudowę i wydają nieprzyjemne dźwięki.Wielokrotnie "tuning"-owałem tanie(podobne) osuszacze celem zmiany głośności pracy z pewnym powodzeniem , więc jeśli nie jest na gwarancji można go otworzyć i podłożyć jakieś gumowe tulejki pod mocowanie kompresora i mocowanie wężyków skraplacza bo to one nieraz przenoszą drgania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 30.12.2021 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Z tego co wiem, to jest jeszcze na gwarancji, więc wolę nie rozkręcać. Pytanie, czy to kwalifikuje się do naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.12.2021 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Z tego co wiem, to jest jeszcze na gwarancji, więc wolę nie rozkręcać. Pytanie, czy to kwalifikuje się do naprawy? Do wymiany -na pewno te akurat urządzenia powinny pracować cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts