Nervil18 30.12.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Witam Mam problem z attyką w dachu... Problem polega na tym że na rogu ścianki attykowej z tyłu mam przeciek widoczny na zamieszczonych zdjęciach... Było to kilka razy naprawiane przez kilku dekarzy niby jest dobrze lecz dzisiaj przy roztopach znowu pojawił się zaciek w środku. Wiem że dużo nowoczesnych dachów ma taką ściankę ozdobną wystającą ponad dach. Czy ktoś może miał taki problem i wie jak można sobie z nim poradzić ? Poniżej wklejam zdjęcia dla ułatwienia by opisać o co mi chodzi Edytowane 30 Grudnia 2021 przez Nervil18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 01.01.2022 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Widać, że nie było fachowca na dachu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.01.2022 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Krycie wstępne źle wykonane a do tego ta nieszczęsna folia. A czym takie przejście różni się od komina? Widać dziury przed uszczelkami to jak ma nie przeciekać? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nervil18 30.01.2022 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Krycie wstępne źle wykonane a do tego ta nieszczęsna folia. A czym takie przejście różni się od komina? Widać dziury przed uszczelkami to jak ma nie przeciekać? Pozdrawiam. Czyli co według Ciebie można w tej sytuacji zrobić ? Może rozebrać te miejsca i odeskowac plus do tego papa i później blacha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.01.2022 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Żeby naprawić to bezdyskusyjnie trzeba rozebrać obróbkę blacharską. Natomiast żeby zamontować nowe krycie wstępne to należałoby zdjąć całkowicie pokrycie dachu i łaty. W tym przypadku sugerowałbym poprawienie folii w okolicy attyki i zamontowanie rynienki odprowadzającej wodę dokładnie tak jak się to robi nad oknem dachowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts