kamil_GDN 31.12.2021 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Witam,Chyba jestem już za stary na inteligentne rzeczy, bo nie rozumiem tych systemów..Mam w mieszkaniu piec dwufunkcyjny gazowy (Beretta Excelence 24 CAI), do tej pory był sterowany przez stary termostat z pokrętłem, który miał najprawdopodobniej wbudowany czujnik temperatury.Jako że mam remont generalny mieszkania, zmieniam wszystkie grzejniki i wszystko, chciałbym zainstalować system sterowania nimi przez aplikację.Z tego co wyczytałem, najprostszym rozwiązaniem będą:1. Bramka Zegbee32. Głowice elektryczne Tuya(link)3. Termostat(link) Z tym, że teraz mam taką zagwozdkę, jak to wszystko połączyć. Czy to będzie działało na zasadzie:Termostat kabelkiem do piecyka -> Bramka Zegbee -> Głowice elektryczne? I wtedy reguluję temperaturę każdego pomieszczenia i z poziomu aplikacji i z poziomu termostatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 02.01.2022 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Chińskie badziewie.Jak chcesz coś prostego, kompleksowego i niezłego, to spójrz na niemiecki HomeMaticIP. Mają sporo produktów do sterowania ogrzewaniem, w tym również rozwiązania kablowe, które zawsze są lepsze niż bezprzewodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts