halowski 02.01.2022 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Witam, na święta odwiedzając rodziców zobaczyłem że za kotłem w/w jest nakapane trochę wody, przez noc mała plama. Podczas palenia nic nie kapie przez cały dzień dopiero, gdy piec wygaśnie i się wyziębi widać znowu że coś kapie, przez to że jest nowy rok nie ma jak zadzwonić po hydraulika zdecydowałem że może lepiej nie palić, zwłaszcza że jest ciepło. Jestem kompletnym laikiem, ktoś może wyjaśnić dlaczego zaczęło tam kapać ? jedyne co dałem radę ustalić to że ten zaworek przy zmianie pieca został zamontowany z poprzedniego, wiec zakładam że już po prostu ze starości jest uszkodzony?. Pozdrawiam, zaznaczam że zaraz po wolnym mam zamiar zadzwonić po hydraulika gdyż kompletnie sie na niczym takim nie znam, tu piszę żeby się czegoś dowiedzieć np. czy to że palili w trakcie tego jak kapało nie uszkodzi czegoś czy w ogóle można palić w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halowski 02.01.2022 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Zaraz wrzucę zdjęcie, z tyłu ktoła na dole, ten którym uzupełnia się stan wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halowski 02.01.2022 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Tak jak w pierwszym poście pisałem, może jest po prostu już zepsuty ? hydraulik, kiedyś(2-3 lata temu) przy zmianie kotła użył tego samego zaworu który był wcześniej. kotły były takie same z tego co mi tu mówią, jutro zadzwonię po jakiegoś ale chciałem się też tu poradzić. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez halowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halowski 02.01.2022 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Dzięki piękne za odp. Pozdrawiam i miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts