Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie, to mój 2 post na forum:-)"Na stare" lata postanowilismy sie wbrew radom wszystkich znajomych wynieść z miasta.Obecnie jestem na etapie oglądania działki, i projketu.Projekt mnie wpędza do grobu, bo po mimo ogladnięcia juz 1000 nic mi nie pasuje;-(Powoli przymierzam sie do indywidualnego, ale mam jedno pytanko.Najbliższy ideału jet dla mnie Diament z 12 Muratora, ale muszę powiększyć garaż i podwyższyc trochę dach nad garazem, czy takie pzreróbki maja sens?czy konstruktorowi zapłacę mniej wiecej tyle co za połowe nowego?Nie wspominam o kosmetyce i zamianie scianek działowych, bo to juz chyba "pryszcz"

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję pięknie.Moja zaprzyjazniona pani Architekt straszyła, ze wiecej:-(ale przy kwocie w ok 5000 tym bardziej skłaniam sie ku indywidualnemu.Przemiła pani z Muratora powiedziała mi, ze takiego inwestora jeszcze nie miała:-(a ja chce tylko......4 sypialnie, spizarnie suszrnię, 2 garaze,gabinet i pomieszczenie gospodarcze, no i sypialnie 3 musze byc razem na pietzre,a i moje marzenie duza lazienka z wejsciem z sypialni i garderoba.:-)

gosia@ dodaj strony świata (gdzie wjazd, gdzie ogórd, itp...).

Wjazd od Pólnocy, ogród południe:-)Ma byc z poddaszem uzytkowym.Świadomie chce miec schody:-)wiem, wiem nachodzę się.mam jednsak 2 szkodniki 1,5 roczne i 6 letnie i czasami chce miec od nich święty spokój:-)

To wyekspediuj darmozjadki na górę, mają młode nogi, a i próby integracji przy imprezach dla dorosłych łatwiej ograniczyć. :roll:

Super pomysł:-)tylko "darmozjadki" troche za małe:-(chce miec je w nocy na jednej płaszczyznie:-)a, z imprez i tak sa gonione.Miejsced dziecka w .......:-)

ja polecam indywidualny.. pewnie dlatego ze jestem architektem,

ale co wazne sprawdz najpierw swego architekta. bo lamentów na mój zawód na tym forum co niemiara :D

Wcale sie nie dziwie:-)przeciez te gotowe gnioty ktoś produkuje:-)Moja zaprzyjazniona pani jest super, znamy sie dosc długo i widziałam jej realizacje, niestety ma zero czasu:-(ale po moich jekach obiecuje, ze po nowym roku moze cos da sie zrobić.

A jeszcze jedno masz już WZiZT lub chociaż projekt.

A, to jest niestety drazliwy temat:-(pzrestał obowiązywac plan:-(niech ich szlag!ale twierdza ze bedzie taki jak wczesniej, no bo niby co ma sie zmienic tam juz 1 dom stoi.Zastanawiam sie czy probowac korumpować jakiegos urzednika, by cos sie dało zrobic wczesniej.

robert co ja się mam obrażać.?

Czy widziałeś projekciki a' la kroyena'?

Sam jakbym był architekt to bym tak projektował, żeby do mnie potem przychodzili po różnorakie przeróbki. 8)

:oops: Czyżbym się znowu czepiał. Przecież nic nie pisałem o wystawianiu typowych pod logo M....... :oops:

PS. Ciekawe czy sie w ilości kropek nie walnąłem? :roll: :lol:

• 3 weeks później...