kliminho 03.01.2022 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Dzień dobryMam następujące pytanie. Rozpocząłem budowę w 2021, gazownia wydała mi warunków przyłączenia (bez tego projekt by nie przeszedł) wszystko ok. Ale przyszło do realizacji przyłącza i okazało się, że rury tam nie ma i nie ma możliwości wykonania przyłącza.Gazownia powiedziała, że doprowadzi rurę abym mógł się dołączyć. Jednak tutaj znowu pojawił się problem, gdyż nowa trasa ma iść po działce sąsiada, który się nie zgadza na instalacje. I tutaj pojawia się pytanie, jeśli gazownia nie doprowadzi rury zgodnie z warunkami technicznymi przyłącza to ja nie mam możliwości wpięcia się w sieci. Czego mogę domagać się od gazowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 03.01.2022 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Zrezygnuj z gazu. Na co Ci to ? jeszcze przy tych podwyżkach X %.Brak gazu to same plusy. Idź w inne źródła ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trike 03.01.2022 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Jesli jeszcze jestes na tym etapie to rob wszedzie ogrzewanie podlogowe bez zadnego grzejnika i dobierz pompe ciepla, koszt pompy bedzie podobny do calej instalcji i kosztow przylacza gazu a korzysci wieksze, zrob grubsza wylewke min 8 cm. Dobor pompy poprzedz zleceniem wyliczenia OZC wtedy dobierzesz dobrze moc pompy i na pewno zaoszczedzisz podwojnie na zakupie i ogrzewaniu. Jesli bedziesz mial dobrze ocieplony dom i tak wykonana instalacje to grzejesz w taryfie nocnej g12 i masz prawie o polowe taniej niz gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts