Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej forumowicze

Planuje postawić dom 96m2 zabudowy (75m2 zamieszkalne) na własnej działce .

Większość budowy będzie wykonywana systemem gospodarczo-sąsiedzkim i z wykorzystaniem znajomych z branż.

Jednakże mam wątpliwości co do podłączy mediów, a dokładnie ich ceny.

Prąd i woda około 215m oraz gaz 120m, czy ktoś miał podobną sytuacje i mógłby podzielić się ceną za podłączenie mediów w takiej odległości?

Posiadam działkę bliżej, jednakże stoi na niej słup kiedyś TP teraz chyba należący do orange. Czy ktoś z was miał podobną sytuacje i jaki byłby koszt i czas usunięcia/przesunięcia tego słupa z liniami telekomunikacyjnymi?

pozdrawiam

Twoja ziemia piszesz tylko wniosek że mają szukać obejścia lub wkopać w ziemie i wydzierżawić kawałek gruntu i mają to za frajer zrobić. Chyba że wydałeś im na to pozwolenie albo masz wieczne użyczenie w księdze wieczystej choć bardzo wątpię.

Dziękuję za odpowiedź marcinb, w takim razię muszę udać się po wypis z księgi wieczystej i będzie wszystko wiadomo.

Pozdrawiam

Ps. Jakby ktoś miał info co do wyceny podłączy w podobnej odległości co ja podałem to byłbym bardzo wdzięczny.

Prąd i gaz to stawki wylicza dostawca. Ze słupem jak nie dałeś zgody będzie pewnie zabawa, nie chcą sami z siebie przenosić. Ale jakbyś przypadkiem go przewrócił i nie pozwolił wejść na działkę w celu naprawy, moment znajdą rozwiązanie. To działa jak nie masz w papierach tego słupa.