Macias 28.08.2002 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Jestem przed wykonaniem podlog.W pierwszej kolejnosci chce zrobic parkiet w salonie.Salon jest polaczony otwarta przestrzenia z kuchnia i hollem.W kuchni i hollu beda plyki ceramiczne. Jaka kolejnosc zachowac, czy najpierw parkiet czy moze plytki.I co zrobic z roznica wysokosci. Plytki maja 9mm a parkiet 20mm.Dodam ze plytki i kafle bede sie w dwoch miejscach stykac.PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 28.08.2002 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 w pierwszej kolejności wykonaj roboty "brudne" czyli płytki klej,fugi będzie Ci trudno zmyć z parkietu, natomiast pył z czyszczenia parkietu na gotowej podłodze z płytek nie stanowi problemuco do styku parkiet płytki to są gotowe profile aluminiowe niwelujące różnicę poziomów około 1 cm do kupienia w większości składów zajmujących się sprzedażą płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 28.08.2002 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 mam zamontowaną listwę aluminiową na styku płytek i paneli podłogowych - przy każdym nadepnięciu na nią wydaje piekielnie nieprzyjemny dźwięk. My domownicy nauczyliśmy się ją omijać chodząc, ale wszyscy inni depczą po niej chodząc, brrrrr straszny dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 28.08.2002 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 czy Ty masz taką listwę przykręcaną wkręcikami. Ja miałem na myśli taką listwę metalową której piuro wkleja sie pod glazurę (tak jak profile narożne) coś takiego jak http://strony.wp.pl/wp/wiktordurka/ lub http://www.wig.lublin.pl/str7.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 28.08.2002 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Danajot-poluzuj tę listwe i wciśnij pod nią troche akrylu na pewno pomoże(moze być silikon ale akryl łatwiej zmyć wodą-nadmiar)Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 29.08.2002 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2002 Mario- wielkie dzięki za radę, zrobię to na pewno i to już dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts