maxymov 16.12.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Niech no znajdę to dokładnie ukierunkuję. Zbieram takie dokumenty do domowego archiwum. Nieee nooo, kroyena Teraz wielka "R" wielkiego "M" od pajaców Cię wyzwała. Tego to już chyba za wiele "Ta zniewaga krwi wymaga" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 16.12.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Maksymow"Wolniej, wolniej wsztymaj konia" a mechanicznego zwłaszcza co byś nie musiał odbuczeć klaksonem własnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 16.12.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Swoją drogą bystry chłopak jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 16.12.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 nnooo dobraaa ale chociaż Królewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 16.12.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Król nasz Miłościwie Nam Panujący ma własnych, jeden to się nawet na Najmądrzejszego z Polaków stylował, ale nie na zdowie mu to wyszło. Od całowania to go korzonki chyba złapały bo jakoś o chłopaku nie słychać.A jam ci jest Narren Forrum Muratorrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 16.12.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Nnno tak, porównanie było nader obraźliwe. Winszuję, winszuję (tytułu oczywiście) oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 16.12.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 krzysiek nei wiem jak ty to liczysz ta powierzchnia wyszla ci w porzadku ale z ta strata ciepla to juz gorzej lambda =50 wiec k =lambda/s ( dla s=0,2) daje to k=250 teraz robisz powierzchnia razy 250 razy 20 i wychodzi ci ta strata dla 6 kotew wychodzi 0,85 wat czyli w przypadku mojej sciany prawie 19 procent pogarsza parametr sciany do okna tez to mozemy porownac oczywiscie wyjdzie wiec np, ze dajac 6 kotew na m2 i majac sicny zewnetrznej 200 m2 kotwy zrobia tyle szkody ( strat ciepla ) co dodatkowe 8 m2 okna o wspolczynniku k=1 Ja w ogóle nie wiem jak wy to liczycie , ale przy stratach 19 % trzeba by chyba licząc nawet w pamięci przyjąć ,że kotwa styka sie z drugą kotwą . Nie rozumiem też jakie kotwa ma "fi"czyli średnicę odnoszące sie do elementów okrągłych a kotwy-blachy służące do zamontowania okien w ścianie trójwarstwowej maja kształt płaskownika średnio 150 x 25 x 1,5 lub 2 mm . z którego powierzchni musimy odjąć jeszcze 5-6 otworów(i wtedy jest "fi"-6-10 mm),które nie mają wpływu na przemarzanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela i Bogusław 17.12.2004 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Ach jak ja lubie te dyskusje o wpływie lotu motyla w brazylijskiej dżungli na tegoroczną zimę w Polsce ! I pomyśleć, że ja też mam trójwarstwową ściane i wcale o tym nie pomyślałem, tylko zawracałem sobie głowe takimi głupotami, żeby mi budowlańcy nie szli na skróty i porządnie ułożyli wełnę w scianie, albo jak tu porządnie ocieplić połać dachową. Panowie, ja wiem że miło jest liczyc z dokładnością do dwunastego miejsca po przecinku, ale potem i tak jakiekolwiek znaczenie będzie miała najwyżej druga liczba po nim. Jest takie powiedzenie "mierz suwmiarką, zaznaczaj kredą, tnij siekierą" i podejrzewam, że właśnie tym kierują sie budowlancy. a my patrzmy jak im ta siekiera w reku leży.A na zakończenie prośba do kroyeny - przestań tak pisać, bo gdy kiedyś spadnę z krzesła ze śmiechu, to będziesz miał mnie na sumieniu i wdowieństwo mojej lepszej połowy z niedokończoną budową. P. S, nie chcę nikogo obrazić, ale trochę wiecej spokoju i rozsądku, aby sie nie dać zapędzić różnym teoretykom (zwłaszcza przedstawicielom handlowym) w dodatkowe koszty i kłopoty.Pozdrawiam B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 17.12.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Przecież żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.12.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Boguś heretyku, wiesz ile robactwa się po takiej zimie wylęgnie, znowu meszki nas zeźrom, a fidoxowi to inne robale wyźrom kotwy i nie będzie miał, ani strat, ani kłopotu. PS1. Jak przestanę tak pisać to wszystkie od smutku pomrzecie. PS2. fidox co sprzedajesz? PS3. stary ty zbereźniku przestałbyś o fi pisać, przy spotykaniu się jednej kotwy z drugą co to obie mają otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidox 17.12.2004 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 po prostu myślałem że już ktoś wymyślił sposób na uniknięcie mostków zrobionych przez kotwy nie wiedziałem że temat sprawi tyle problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.12.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Pewnych rzeczy nie unikniesz. Jak zmiejszysc ilość kotew, to każdy złodziej będzie mógł ci wepchnąć okno. Jak za dużo to też niezdrowo i dla ramy okiennej i dla mostków. Poszukaj, gdzieś było dokładnie w jakich miejscach powinny być kotwy w zależności od sposobu otwieranai skrzydeł okna. Jak znajdziesz to w tym wątku były linki do obrazków (pod prawym myszy będąc na obrazku) z tamtąd też powinieneś uzyskac tochę info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts