Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły 2in1,na pelet i ekogroszek

3echo

Recommended Posts

mnie firma mpm-a nie szkoli i sorki, że dla mnie w pełni zasłużonym mianem w takowy sposób się zwróciłem.

Mnie również nie szkolili.

lepiej mnie nie prowokuj

Nawet nie będę próbował.

PS.

Powiem Ci tylko że dwie odpowiednio ustawione blachy na wylocie z wymiennika mogą zrobić taką robotę że 100'C zostanie w kotle.

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem Ci tylko że dwie odpowiednio ustawione blachy na wylocie z wymiennika mogą zrobić taką robotę że 100'C zostanie w kotle.
Po mimo tego, że dalej piszesz sobie ale z tym to ja w pełni się zgadzam – tylko tu jest taki mały problem, że chyba nie dożyję tego jak na info pisać o tym zaczną, bo dla nich jest podstawą, że pierwsze co, to zawirowywacze spalin – WYWALIĆ - a że 250*C na czopuchu - Nooo Cóżż wszak norma jest taka.

, dobrze że moją rurę od czopucha mogę trzymać ręką ba siedzieć bym mógł na niej .
No nie przesadzaj – strata kominowa parametry ważny. Ile producent twojego gwarancji daje na mini i max temperaturę spalin, wszak to między innymi : ze sprawnością kotła ma związek, powstawaniem kondensatu i ciągiem kominowym.

Niby tak ale komin mam w środku domu a pod sam dach wełną otulony i tak sobie pyka od 2017 roku bez najmniejszego problemu ale ja mówię o podajnikowcu w moim przypadku , w tym drugim domu mam mpm-a i kilka dni próbowałem palić ale przypuszczam że tam chyba 500 w kominie było bo tego domu nie szło w żaden sposób nagrzać masakra w końcu całe centralne służy teraz za słupki ogrodzeniowe a kaloryfery poszły do huty .

• 1 month później...
  • 2 weeks później...