zori87 06.01.2022 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Witam wszystkich, nie mogę odnaleźć konkretnej odpowiedzi nigdzie w Internecie więc chciałem się zapytać dokładniej W tym roku kończę wykończeniówkę w domu i zastanawiam się nad pianką bądź wełną i takpoddasze użytkowe 45 stopni + mały niski strychżadnych okien i wentylacji dachówki ceramiczne czarne i jakie ocieplenie do tego ?? Na strychu mam zamiar przechowywać dokumenty, ciuchy, plastiki, książki, itp Jedni piszą, że na izolowanym strychach dochodzi do 35 stopni latem, a inni, że aż 80 stopninie ważne czy są okna czy też nie i że nawet izolacja nie pomaga nawet gruba - że to nieistotne. jak mam na strychu przechowywać takie rzeczy, a już tym bardziej mieszkać w 80 stopniach to chyba nikt nie wytrzyma Prosiłbym o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.01.2022 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Czarne "przyciąga" ciepło Chyba nie chcesz mieszkać na poddaszu bez okien i bez wentylacji? 80 stopni C nie wytrzymasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zori87 06.01.2022 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Nie nie Może źle napisałem Jest tak: I parter normalny II dach spadzisty z poddaszem użytkowym podniesiony do 80 cm z oknami oczywiście III a nad poddaszem użytkowym jest tak jakby STRYCZEK i teraz nie wiem? Zastanawiam, się teraz nad budową garażu- leniej kuchni murowanej przez ten feralny stryczek, a nie chce ładować kasy, żeby kartony gdzieś trzymać - to bez sensu garażu nie mam przyłączonego, ani piwnicy - teraz żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts