Buhaj47 06.01.2022 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 WIdziałem ostatnio montaż pochwytu balkonowego jak na zdjęciu (na wysokości zatrzasku, drzwi 2,50 m wysokości), czy ktoś w ogóle spotkał się z montażem pochwytu tak wysoko? Moim zdaniem taki brak symetrii psuje wygląd całego skrzydła, a sam pochwyt powinien być na wysokości klamki - nie wiem, czy istnieje jakiś powód, żeby montować go tak wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 06.01.2022 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 WIdziałem ostatnio montaż pochwytu balkonowego jak na zdjęciu (na wysokości zatrzasku, drzwi 2,50 m wysokości), czy ktoś w ogóle spotkał się z montażem pochwytu tak wysoko? Moim zdaniem taki brak symetrii psuje wygląd całego skrzydła, a sam pochwyt powinien być na wysokości klamki - nie wiem, czy istnieje jakiś powód, żeby montować go tak wysoko. Nie słyszałem o jakichkolwiek normach dotyczacych wysokości montazu pochwytu zewnętrznego-ani tych na wysokości klamki, ani zatrzasku na zasuwnicy. Psuje symetrię? Bez przesady! Poprzeczka, ktora znacznie bardziej rzuca się w oczy prawie zawsze jest poniżej środka i jakoś nie burzy symetrii Klamki o tzw. stałej wysokości też są poniżej środka, większość wszelkich suwanek czy drzwi wyższych od 2100 również posiada taki standard... Jest to kwestia umowna, a jeżeli nie było umowy to zamontowali jak zamontowali. Powód? np. może jest na środku okna, albo inwestor jest wysoki, albo wiele innych:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2022 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Obstawiam, że jest na środku okna.I potwierdzam: nie ma normy. Ja zwykle przykręcam na wysokości klamki, właśnie po to, by nie narażać się na uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts