casioman 07.01.2022 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Mam problem z wykwitami na słupkach ogrodzeniowych. Zbudowane pod koniec 2019. Po deszczu w niektórych miejscach woda wycieka ze słupków i zostawia biały (wapniowy?) osad. Dlaczego tak się dzieje? Da się coś z tym zrobić? Reklamacja po takim czasie chyba nie wchodzi w grę, chociaż wada ukazała się już jakiś czas temu.Mam zdjęcia, ale nie wiem jak je tu załączyć.Edit dodaję zdjęcia - https://postimg.cc/gallery/fXBT68y Edytowane 7 Stycznia 2022 przez casioman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 11.01.2022 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Wygląda to jakby coś ze szczelin pomiędzy płytkami wypływało, szczególnie, że bardzo duży nalot jest pod mocowaniem mechanizmu bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casioman 13.01.2022 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Możliwe żeby beton ze środka się tak rozpływał?? I jakim cudem woda wypływa ze środka słupków, skoro na szczytach są zamontowane daszki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.01.2022 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Możliwe żeby beton ze środka się tak rozpływał?? I jakim cudem woda wypływa ze środka słupków, skoro na szczytach są zamontowane daszki? Nie beton tylko sole wapnia - bardzo często określane jako "solne wykwity na klinkierze" Jedyna rada - zmyć - można starać się wieloma preparatami ale najlepszy jest dosłownie - kwas solny- dymny zakup w sklepie chemicznym butelka 1l - następnie pędzel syntetyczny nie ze świńskiego włosia! i zamaczać pędzel i zetrzeć oczywiście rękawiczki, okulary - po ok 15 min spłukać silnym strumieniem wody...po wyschnięciu zaimpregnować impregnatem głęboko-penetrującym dobrej jakości np CT 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts