Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy mieszkając na wsi masz możliwośc podłączenia się do internetu?  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mieszkając na wsi masz możliwośc podłączenia się do internetu?

Recommended Posts

Wsi spokojna, wsi wesoła,

Który głos twej chwale zdoła?

Kto twe wczasy, kto pożytki

Może wspomnieć ...przez Internet.

I oto się rozchodzi, że na mojej wsi mam problemy z dostępem do internetu. TP SA zaproponowała mi telefonik radiowy, a co za tym idzie nici z neostrady. Tandeta. :cry:

Innych operatorów nie widzę w okolicy.

A jak jest u Was na prowincji? Kto dostarcza wam usługi dostępu do sieci?

W mojej Poddąbrowskiej wsi korzystam z netu oferowanego drogą radiową przez lokalnego dostawcę. Jest to 2 sympatycznych zapaleńców.

Abo 40 zł miesięcznie. Oczywiście często występują pewne problemy techniczne (zwłaszcza w godzinach tzw. szczytu) ale jest to przypadłość niestety właściwa dla tego typu połączenia.

Nie ma problemu z podłączeniem do Neostrady.

Własciwie, to ja już nie wiem, czy mieszkam na wsi czy w mieście. Jak chodzi o podatki - to miasto, jak chcemy, aby zalozyli latarnie, to twierdzą, że na wsi się nie należą :evil: Chyba sobie utnę pogawędkę z burmistrzem na kolejnym zebraniu w remizie :roll:

Mamy nowa linię telefoniczną, neostrada bez problemu :D

Ja pomyślę o Dialogu.

Słyszałam coś o internecie satelitarnym - nie wiem czy nie jest to właśnie ta oferta Idei - czytałam że będzie to oferta dla mieszkańców domków jednorodzinnych na wioskach, czyli dla znakomitej większości z nas ...

Ja bez internetu nie mogę pracować, niestety.

Wiech - a dlaczego nie korzystasz z oferty lokalnej firmy?

Teraz ponoc Idea proponuje dostęp do netu po swojej sieci za 50 zł miesięcznie...więc nawet taniej niż TP-sa /niech się wypcha!/

Tylko niestety oferta póki co dla firm...ale juz coś się rusza!

Czy napewno Idea? A może Netia?

No bo jak Idea - przez telefon komórkowy? Przecież oni nigdzie przewodów nie ciągną (pomijam radio).

Teraz ponoc Idea proponuje dostęp do netu po swojej sieci za 50 zł miesięcznie...więc nawet taniej niż TP-sa /niech się wypcha!/

Tylko niestety oferta póki co dla firm...ale juz coś się rusza!

Czy napewno Idea? A może Netia?

No bo jak Idea - przez telefon komórkowy? Przecież oni nigdzie przewodów nie ciągną (pomijam radio).

Idea ma ofertę dla klientów firmowych na nielimitowany dostęp po GPRS za 50 zł. Ale jest to oferta łączona (wspólnie z firmą Vobis). Kup notebook lub palmtop a będziesz mógł skorzystac z promocji idei.

• 4 weeks później...