Michal2019 09.01.2022 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, badanie było wykonywane jakiś czas temu i nie mam już kontaktu z geologiem. Niestety nie mam wiedzy w tym temacie dlatego wolę zapytać. Czy ktoś z Forumowiczów umie czytać wyniki badania geologicznego gruntu i jest mi w stanie odpowiedzieć jak głęboki wykop należałoby wykonać aby przebić się przez warstwę gliny i dostać się do warstwy przepuszczalnej? W załączniku karta badania otworu. Będę wdzięczny za pomoc Edit, niestety nie mogę dodać zdjęcia gdyż plik jest za duży a po zmniejszeniu do wymaganej wielkości jest nieczytelny, więc wykonałem na szybko kopię w notatniku i jest załączona do wiadomości Przelot [m] Opis litologiczny Symbol gruntu | nasyp niekontrolowany nN | | 0,8 glina, szaro-brązowa G | | | | 1,5 piasek drobny, brązowy Pd | | | 1,9 pył, szary Π | | | 2,2 pył na pograniczu namułu, Π/Nm | ciemnoszary | | | | | 3 głębokość zwierciadła wodyotwór.txt Edytowane 10 Stycznia 2022 przez Michal2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts