czajaone 10.01.2022 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Przymierzam się powoli do ... no właśnie wymiany czy dołożenia drugich drzwi zewnętrznych w domu. Jak sobie pomyślę o wymianie tj. rozwalenia podłogi z płytkami, pewnie rozkłądanie szafy wnękowaj aby te płytki wymienić itd. to już mnie głowa boli. Czy jest cens dołożenia drugich drzwi, czy w ogóle jest taka opcja ?. Miejsce jest ale drzwi musiały by być montowane w miejscu gdzie jest elewacja a pod nią wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.01.2022 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Za dużo myśli, za mało działania. Zmierz otwór - szerokość i wysokość od wewnątrz i zewnątrz, ew. zrób fotki i przejdź się po wybranych firmach. Nikt z montażystów nie kwapi się do rozwalania ścian, mebli i płytek. We wspólnym interesie jest taki dobór drzwi, by przebiegło to jak najłagodniej. Chyba że ktoś szuka taniego produktu, ze sztywnym wymiarem i zamówi w markecie, gdzie montażysta na miejscu pojawia się pierwszy raz razem z drzwiami i musi działać na tym, co ma... Słyszę czasem takie opowieści od znajomego, który bywa czasem pomocnikiem w takiej ekipie.. zdarzyła im się nawet wzywana Policja.. Montaż w ociepleniu praktycznie jest niemożliwy. Bo niby do czego przykręcić drzwi? Kołkiem do wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 13.01.2022 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Słyszę czasem takie opowieści od znajomego, który bywa czasem pomocnikiem w takiej ekipie.. zdarzyła im się nawet wzywana Policja.. Zapytam z ciekawości - w jakim celu? Rąk do pracy brakowało? :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.01.2022 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Zapytam z ciekawości - w jakim celu? Rąk do pracy brakowało? :) ? Nie pomyślałem, następnym razem skorzystam z opcji jak będę sam wieszał ciężkie skrzydło. Z tego co wiem, to dość mocno "poszerzali" otwór (ciągnikiem?) i były rozbieżności zdań co do fachowości prac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajaone 14.01.2022 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Dobra, pochodziłem popytałem i zdecydujemy sie na wymianę. Wybrałem Wiked Optimum. Mam nadzieje że jakoś uda się bez większych zniszczeń ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.01.2022 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 To napisz jeszcze jakie masz wymiary otworu na drzwi, zobaczymy czym to może pachnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajaone 15.01.2022 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 To napisz jeszcze jakie masz wymiary otworu na drzwi, zobaczymy czym to może pachnieć 103*207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.01.2022 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Wydaje się być minimalnie na mało jak na Optimum, które ma wymiar 1036x2087mm (a jeszcze potrzebne luzy na montaż, bo przez szczelinę o wielkości 1-2mm nie da się wpuścić piany). Na pierwszy rzut oka lepiej pasują Premium (1008x2070). Ale ocenę możliwości zostawiam montażyście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajaone 17.01.2022 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 na wysokość na bank trzeba ciąć, ale tak jak piszesz niech montażysta się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts