glazek19 12.01.2022 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Witam, miałem na ścianie z cegły powieszoną szafkę, jednak kołki się zluzowały, otwory powiększyły i zostałem z dziurami po kołkach na których wisiała szafka. Muszę w tym samym miejscu tę szafkę powiesić, pytanie czym najlepiej załatać te dziury żeby trzymało stabilnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.01.2022 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Witam, miałem na ścianie z cegły powieszoną szafkę, jednak kołki się zluzowały, otwory powiększyły i zostałem z dziurami po kołkach na których wisiała szafka. Muszę w tym samym miejscu tę szafkę powiesić, pytanie czym najlepiej załatać te dziury żeby trzymało stabilnie ? Kotwa chemiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glazek19 12.01.2022 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Z góry przepraszam za głupie pytania ale jestem amatorem w tych kwestiach.Rozumiem, że wypełniam otwory otwory kotwą chemiczną, następnie wkręcam szpilkę, do szpilki przykręcam szynę do szafek a do szyny wieszam szafkę ?Wieszak mam taki jak w załączonym zdjęciu, do tej pory wisiał na kołku z hakiem.https://media.castorama.pl/media/catalog/product/Z/a/Zawieszka_do_szafki_kuchennej_Kaprys-Met_G_2_szt.-176438-80246_2.webp Czy tez mogę bezpośrednio do kotwy wkręcić hak prosty gwintowany ? Edytowane 12 Stycznia 2022 przez glazek19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.01.2022 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Kotwa chemiczna schnie ok 1,5min....10min.Jeśli otwory się pokrywają kołki skręć jeszcze w miękką Łotwę i odczekaj chwilkę złapie mocno i stabilnie. Zachowaj kolejność, pojedyńczo abyś zdążył przed utwardzeniem. W Litwie chemicznej można wiercić ale wiertłem do metalu i bez udaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 12.01.2022 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Kotwa chemiczna schnie ok 1,5min....10min.... Chyba wstępne zgęstnienie tyle trwa. Ostatnio używałem i pełna wytrzymałość to coś około doby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.01.2022 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Tak, masz rację do pełnej wytrzymałości, ale aby np zamocować koszulkę wkręta:yes:To miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glazek19 12.01.2022 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Reasumując- aplikuję do otworu kotwę, wkładam koszulkę kołka a po wyachnięciu wkręcam śrubę kołka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.01.2022 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.01.2022 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Wątpię,skoro pisze ....to otwory są wybitnie duże i niekształtne. Wcześniejsze haki spowodowały również spękania wewnętrzne otworów a kotwa je wzmocni i zwiąże.Kotwa chemiczna występuje już w opakowaniach 200ml 330 i 500. A cena też nie "powala" tak jak to było na początku gdy pojawiła się w składach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts