Seboos75 13.01.2022 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Dzień dobry,Mam pytanie, czy deweloper może oddać dom (tzw stan deweloperski) do użytku bez ogrzewania?Chodzi o to ze mój znajomy ma obawy, ze kupi dom na kredyt a pomimo instalacji PGNiG nie podłączy gazu. W umowie ma tylko informacje o wykonaniu instalacji ogrzewania, wody, elektrycznej. Z tego co wie deweloper stara się o przyłącze,no ale co jeśli….czy może być sytuacja ze będzie formalnie dom do użytku ale bez ogrzewania wskutek „opieszalosci” pgnig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 02.02.2022 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Oddać dom do użytku?Zakończyć budowę/odebrać dom czy przekazać własność Inwestorowi/klientowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seboos75 02.02.2022 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Oddać dom do użytku? Zakończyć budowę/odebrać dom czy przekazać własność Inwestorowi/klientowi? Uzyskać pozwolenie na użytkowanie a następnie przekazać własność. Sprawdziłem w prawie budowlanym i wydaje mi się ze tylko kontrola szczelności instalacji jest wymagana prawem, ale jakoś nie wyobrażam sobie przekazania inwestorowi bez ogrzewania z oczekiwaniem na podłączenie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts