krzysztof3333 15.01.2022 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Czy może mógłby ktoś, kto taki dom budował podzielić się zestawieniem więźby dachowej dla parterówki o wymiarach 10 x 13m. Dach czterospadowy bez lukarn. Nie mam jeszcze projektu domu. Mam las jodłowy i tartak w rodzinie. Chciałbym oszacować pod kątem wycinki. Edytowane 15 Stycznia 2022 przez krzysztof3333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 16.01.2022 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Bez projektu domu nie wybudujesz. W projekcie jest zestawienie materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof3333 16.01.2022 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 No tak, będzie projekt. Chciałem wiedzieć orientacyjnie. Myślałem, że znajdzie się ktoś, kto budował taką parterówkę na planie prostokąta 10x13 z dachem kopertowym, ma projekt na komputerze i byłby w stanie mi to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XJ6 16.01.2022 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Jodła na więźbę? TO szlachetne drewno. Lepiej jak chcesz z niego skorzystać to wytnij, sprzedaj, a za to kup sobie więżbę z sosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.01.2022 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 No tak, będzie projekt. Chciałem wiedzieć orientacyjnie. Myślałem, że znajdzie się ktoś, kto budował taką parterówkę na planie prostokąta 10x13 z dachem kopertowym, ma projekt na komputerze i byłby w stanie mi to sprawdzić. Skoro w rodzinie ma ktoś tartak to dlaczego do niego się nie zwrócisz i nie zapytasz. Jak jest dobrym fachowcem to orientacyjnie Ci spokojnie wyliczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof3333 16.01.2022 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Myślałem, że to nie jest duży problem podać niezobowiązująco takie zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.01.2022 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Myślałem, że to nie jest duży problem podać niezobowiązująco takie zestawienie. A jaki problem poszukać w necie? Wujek Google wie wszystko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.01.2022 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Myślałem, że to nie jest duży problem podać niezobowiązująco takie zestawienie. Samych rodzai więźb jest kilka, do tego dochodzą pomysły projektuącego. Dla kąta 25 a 45 stopni różnice w materiale spore, dla innych pokryć również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts