Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taki duży dom i... taka maleńka mysz

Pyza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam myszy na stryszku, ide dzis po jakas supertrutke, najpierw jednak wpuszcze mojego bojowego ratlerka na tereny lowne, zobaczymy czy sprawdza sie te legendy o jego szczurolapnosci

Tylko go najpierw podkręć dobrze a i na stryszku dziury gałganami poutykaj, nie daj Bóg mysza się odgryzie, biedny trzęsidupa w panice do komina wlezie i co zrobisz?

;)

J.

mam myszy na stryszku, ide dzis po jakas supertrutke, najpierw jednak wpuszcze mojego bojowego ratlerka na tereny lowne, zobaczymy czy sprawdza sie te legendy o jego szczurolapnosci

no a pozniej trutka

mam tylko nadzieje, ze moj piesek nie znajdzie gdzies zmumifikowanych myszek [bo sie jeszcze bidulek zatruje zwloczkami...]

Ja bym się raczej martwił żaeby biedak nie został porwany. :lol: :lol: :lol:

Pyza ma rację - kota trzeba chcieć mieć! Jeżeli nie chce, to nie ma sensu jej namawiać, bo jak sama przyznała szuka argumentów trochę na siłę. :( A mówię to z perspektywy 'kociary', co to odkąd przez przypadek dostal mi się kot, nie wyobrażam sobie życia bez kotów.

Zatem Pyzie zostaje łapka lub trutka. Bo pinczera też trzeba gdzieś zabierać lub oddać jak się wyjeżdża :lol:

• 4 months później...

Wiecie, myszy w domu były dwie. Obie przydybaliśmy, gdy niespodziewanie zeszliśmy na dół. Pierwszą - około północy, drugą ok. 5 rano. Zwykle o tych porach śpimy, więc się nie spodziewały :wink: . Obie przy pomocy mioteł zostały wymiecione za drzwi (jeszcze w grudniu).

Jedna z nich to mysz polna - ta żywiła się głównie ziemniakami. Druga to mysz domowa - ta z kolei odżywiała się makaronem, herbatnikami i płatmai śniadaniowymi (ulubione miała cynamonowe :lol: ).

Do tej pory spokój. Obym sobie nie wykrakała. :wink:

Najprawdopodobniej do domu dostały się wraz z drwenem kominkowym.