mrowa95ss 16.01.2022 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Witam.Po pomalowaniu ścian i sufitów i po oderwaniu taśmy malarskiej zostało kilka dołków które po zamalowaniu drażnią mnie .Mam pytanie jak mogę poprawić te nierówności.Ściany pomalowane magnat ceramic a sufity farbą mineralną kabe aquatex.Zostało mi trochę gładzi szpachlowej i akrylu czy mogę przetrzeć trochę te miejsca papierem ściernym ( sufity malowane farbą mineralną da się trochę zetrzeć ale ściany pomalowane magnat ceramiczną nie dają się szlifować), zagruntować , załatać gładzią albo ewentualnie akrylem (co będzie lepsze?) , zagruntować i pomalować tym samym kolorem?Czy po jakimś czasie nie będzie to się kruszyć, pękać albo odpadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 22.01.2022 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Odpadać nie powinno, ale malować trzeba całą ścianę bo wyjdą łatki. Łatać dołki gipsem/szpachlą. Akrylem nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts