Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o poradę co do wymiany okien

Recommended Posts

W zasadzie wydał mi się ten profil najlepszy w stosunku cena/jakość.

Ale każdy ma prawo mieć swoje odczucia.

Rodzice mają Vetrex V82 i super ale u mnie wychodziło drożej kilka tysięcy a moim zdaniem produkty podobny.

W tym co wybrałem znalazłem najlepsze cechy topowych konstrukcji o ile 3 uszczelki to standard to tutaj mam 4 pod pakietem szybowym.

Dlatego w połączeniu z szerokością ona na poziomie 88mm i 7 komorami daje mi współczynniki na poziomie 0.7x a nie 0.8x niby mało ale to zawsze coś.

Codob okuć - każdy inaczej.

Tutaj mam Winkhaus - activPilot Concept więc myślę że ok.

Ciepła ramka Swisspacer Advance

Szyba 4/18/4/18/4 U=0,5

Rdzeń brązowy a kolor mam złoty dąb z obu stron.

Tak jak mówię mi wydają się ok. Co do montażu ton okno będzie na listwie podparapetowej 28mm.

Z obu stron dołożę do listwy polistyren finnfoam. Okna firma montuje na pianę a ja sobie z obu stron zrobię dodatkowo montaż membran Soudathight.

• Like 1

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

Okna zamontowane. Jakoś okien oceniam na bardzo dobre. Z racji szerokości skrzydła, ramy (88mm) przy otwieraniu czuć że jest to kawał porządnego okna. Montaż według moich zaleceń na pianę. Montaż wykonany poprawnie i sprawnie. Firmę mogę polecić. We własnym zakresie wykonałem izolacje z zewnątrz masą soudal soudatight hybrid a od środka soudal soudatight lq.

Jeśli były by jakieś pytania chętnie odpowiem.