Strange78 19.01.2022 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Dzień dobry WszystkimTo moja pierwsza wizyta i pierwszy wpis na Forum, ale do rzeczy.Planuję zakup PC jak w tytule, czy są tutaj osoby, które maja już tą pompę, lub również rozważają jej instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 19.01.2022 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 To z tego co kojarze nowy model monoblok na R290 więc imho nie będzie jeszcze klientów a pierwsze opinie bym się spodziewał na koniec tego roku dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strange78 19.01.2022 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 to pewnie będę jednym z pierwszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiulek 19.01.2022 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 A rozważasz inne pompy ciepła ? Miałem do wyboru VIESSMANN oraz DAIKIN ale po wielu rozmowach wybrałem tą drugą. Cena podobne na korzyść Daikina, 5 lat gwarancji z możliwością drogiego przedłużenia na następne 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strange78 19.01.2022 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Tak rozważałem. Różnica z Daikin to ok. 1 tys. zł. Analizowałem też Zubadana, jednak w moim przypadku decyzje osoba instalatora, tzn. to gość, któremu ufam i już parę rzeczy u nas zrobił. Wiem też, że nie będę miał problemu w przypadku ewentualnej awarii - szybka reakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 19.01.2022 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 A rozważasz inne pompy ciepła ? Miałem do wyboru VIESSMANN oraz DAIKIN ale po wielu rozmowach wybrałem tą drugą. Cena podobne na korzyść Daikina, 5 lat gwarancji z możliwością drogiego przedłużenia na następne 5 lat. To przedłużenie gwarancji to jak dobrze pamiętam coś koło 9kPLN. Mało opłacalny biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 19.01.2022 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Dzień dobry Wszystkim To moja pierwsza wizyta i pierwszy wpis na Forum, ale do rzeczy. Planuję zakup PC jak w tytule, czy są tutaj osoby, które maja już tą pompę, lub również rozważają jej instalację? Masz może jakieś pytania techniczne dotyczące naszych nowych monobloków? Chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strange78 19.01.2022 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Techniczne może nie na tym etapie, lecz jaki jest czas oczekiwania na pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 21.01.2022 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Vitocal 25x-A występuje w kilku wersjach (moc, wyposażenie) po podaniu konkretnego typu będe w stanie podać dokładne dane, ale większość pomp mamy na magazynie w Polsce (wtedy dostępność z dnia na dzień). Te których nie ma aktualnie w naszym magaznynie w Polsce dostarczamy w ciagu max 7 dni roboczych z magazynu centralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiulek 22.01.2022 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Tak rozważałem. Różnica z Daikin to ok. 1 tys. zł. Analizowałem też Zubadana, jednak w moim przypadku decyzje osoba instalatora, tzn. to gość, któremu ufam i już parę rzeczy u nas zrobił. Wiem też, że nie będę miał problemu w przypadku ewentualnej awarii - szybka reakcja To dokładnie tak jak ja - wybrałem Daikin bo od 8 lat współpracuję z nimi i jestem mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiulek 22.01.2022 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) To przedłużenie gwarancji to jak dobrze pamiętam coś koło 9kPLN. Mało opłacalny biznes Dokładnie 8900 ale trwają rozmowy bym otrzymał 40% bonusu i jak je otrzymam to pewnie się zdecyduję - wtedy 10 lat bez bólu głowy gdyż jak cokolwiek się stanie to serwis ma 24h na naprawę i darmową wymianę podzespołów. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Krzysiulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidos1 22.03.2022 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Jaka jest cena za pompę 250-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strange78 23.03.2022 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Jaka jest cena za pompę 250-a ? około 50tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwester_S 22.11.2022 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2022 Dzień dobry, Od ponad tygodnia zaczęły się moje problemy z tą pompą. Zamontowana 31 lipca, do tej pory działała bez zarzutu. Powtarza się komunikat "Zadziałał zabezpieczający zawór pływający", oraz "Pompa zablokowana" (błąd F.1007). Po resecie trochę pochodzi i powtórka. Niestety w dołączonej instrukcji nie ma błędu F.1007 (wcześniejsze to F.8XX, a potem kolejne zaczynają się od F.1009). Zgłoszone w tamtym tygodniu na infolinii, mam nr. zgłoszenia i czekam. Może ktoś miał coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 22.11.2022 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2022 Podeślij zdjęcie z historii komunikatów z urządzenia nie z aplikacji. Wejdź w menu serwisowe/historia komunikatów. I wejdz też w menu serwisowym w instalacja/obieg chłodniczy/historia komunikatów i stamtąd spisz numery błędów i napisz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwester_S 24.11.2022 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 Podeślij zdjęcie z historii komunikatów z urządzenia nie z aplikacji. Wejdź w menu serwisowe/historia komunikatów. I wejdz też w menu serwisowym w instalacja/obieg chłodniczy/historia komunikatów i stamtąd spisz numery błędów i napisz tutaj. nie znalazłem takiej listy.. generalnie w menu nie mam takich pozycji o których Pan pisze, albo nie potrafię ich znaleść. w załączniku drzewko całego menu z instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 26.11.2022 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Musisz wejść w menu serwisowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts