dam7 19.01.2022 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Witam. Jak w temacie, jaki polecicie kocioł na pellet do domu o pow. ok. 80m2? Dom dobrze ocieplony i zaizolowany. Miałem na oku SAS Bio Compact 10kW co myślicie? Ogólnie jaki jest mniej więcej koszt kotła+instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 19.01.2022 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 25 tyś tak strzelam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.01.2022 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Witam. Jak w temacie, jaki polecicie kocioł na pellet do domu o pow. ok. 80m2? Dom dobrze ocieplony i zaizolowany. Miałem na oku SAS Bio Compact 10kW co myślicie? Ogólnie jaki jest mniej więcej koszt kotła+instalacji? Są mniejsze kotły ale też z mniejszym zasobnikiem, Lidia lub Red, HT One. Kocioł + montaż 17-18tys + 70-100zł/m2 podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 19.01.2022 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Wasze ceny wyglądają conajmniej wporzo. Gosciu od SAS zawołał 37tys za kocioł i pełna budowę kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.01.2022 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Nie żal ci miejsca na kotłownię ? Na worki z opałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 19.01.2022 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Wasze ceny wyglądają conajmniej wporzo. Gosciu od SAS zawołał 37tys za kocioł i pełna budowę kotłowni. Dobry kocioł pelletowy to koszt około 15000 zł. (kocioł z ochroną powrotu i panelem pokojowym + podłączenie + komin). PS. Nasuwa się tylko pytanie czy w tym domu jest kotłownia. Edytowane 19 Stycznia 2022 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 19.01.2022 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Kotłownia zaprojektowana jest mała bo raptem 4m2 ale daloby się troszkę poszerzyć. Natomiast składanie peletu byłoby w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 19.01.2022 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Dobry kocioł pelletowy to koszt około 15000 zł. (kocioł z ochroną powrotu i panelem pokojowym + podłączenie + komin). PS. Nasuwa się tylko pytanie czy w tym domu jest kotłownia. Wiem mniej więcej ile kosztują kotły sle ze z montażem i cała reszta 37 tyś.? Czy to nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 20.01.2022 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Zapytaj u konkurencji , oni Ci powiedzą czy to dużo czy mało . Ile ofert dostałeś na swoja kotłownię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 20.01.2022 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Jeśli nie ma gazu w ulicy to się robi pompę ciepła. Dlaczego idziesz w technologię z minionego wieku? Popiół dym i skakanie przy palenisku.Targanie worków. To głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 20.01.2022 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Witam. Jak w temacie, jaki polecicie kocioł na pellet do domu o pow. ok. 80m2? Dom dobrze ocieplony i zaizolowany. Miałem na oku SAS Bio Compact 10kW co myślicie? Ogólnie jaki jest mniej więcej koszt kotła+instalacji? Do takiego domu to prawie tyle samo albo taniej wyjdzie grzanie systemem bezobsługowym np.PC,buforem,kablami ,folią więc wybieraj.Nie wiem nad czym się tu zastanawiasz.Jest spory rozstrzał w cenach w PC jak i peleciakach więc dlatego ciężko to określić.Piszę to z doświadczenia grzejąc początkowo 75 a obecnie 150m peleciakiem.Drugi raz bym nie wybrał kotła na pellet.Nie to ,że się coś dzieje z nim tylko ,że obecnie ceny peleciaków jak i samego paliwa poszybowały w górę i są praktycznie takie same jak pomp ciepła.No ale zaraz pewnie jakiś łoś wyskoczy z ceną zubadana albo innego drogiego producenta i będzie porównywał ceny do najtańszych peleciaków z allegro. Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Barliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 20.01.2022 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Zapytaj u konkurencji , oni Ci powiedzą czy to dużo czy mało . Ile ofert dostałeś na swoja kotłownię ? Narazie tylko on się odezwał reszta cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 20.01.2022 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Jeśli nie ma gazu w ulicy to się robi pompę ciepła. Dlaczego idziesz w technologię z minionego wieku? Popiół dym i skakanie przy palenisku.Targanie worków. To głupota. Gazu niestety nie ma. Myslalem nad pompą ciepła ale jak usłyszałem ceny to się zawiodlem. Budżet mam w miare okrojony chciałbym wydać 20-25tys za full kotłownię tj. Sprzęt plus montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 20.01.2022 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Do takiego domu to prawie tyle samo albo taniej wyjdzie grzanie systemem bezobsługowym np.PC,buforem,kablami ,folią więc wybieraj.Nie wiem nad czym się tu zastanawiasz.Jest spory rozstrzał w cenach w PC jak i peleciakach więc dlatego ciężko to określić.Piszę to z doświadczenia grzejąc początkowo 75 a obecnie 150m peleciakiem.Drugi raz bym nie wybrał kotła na pellet.Nie to ,że się coś dzieje z nim tylko ,że obecnie ceny peleciaków jak i samego paliwa poszybowały w górę i są praktycznie takie same jak pomp ciepła.No ale zaraz pewnie jakiś łoś wyskoczy z ceną zubadana albo innego drogiego producenta i będzie porównywał ceny do najtańszych peleciaków z allegro. Dom nie duży bo uzytkowe ok 75m2. Jeżeli pompa by się mieściła w kwocie 20-25tys za wszystko to bym się ku temu skłaniał. Ale jak dostalem ofertę 54 tys za pompę to odrazu szukałem odpowiedzi gdzies w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 20.01.2022 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Oj to dobrze trafiłeś dziecko. Zaraz chłopaki wskażą Ci właściwą drogę. Za 25 tyś będzie i pompa i kominek na wypadek wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 20.01.2022 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Dom nie duży bo uzytkowe ok 75m2. Jeżeli pompa by się mieściła w kwocie 20-25tys za wszystko to bym się ku temu skłaniał. Ale jak dostalem ofertę 54 tys za pompę to odrazu szukałem odpowiedzi gdzies w sieci. Dostałeś ofertę za 54 i myslisz ,że tak kosztują wszystkie? Pogogluj trochę przecież nikt tego za Ciebie nie będzie robił teraz prawie wszyscy chcieli by mieć wszystko na tacy podane pod same drzwi. Pierwsze z brzegu https://allegrolokalnie.pl/oferta/pompa-ciepla-haier-8-0-kw-au082fycra-hw-monoblok , https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-haier-au052fycrb-hw-5-kw-monoblok-11073596909 , https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-rotenso-aqm60x1-6-kw-monoblok-10539218962 Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Barliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 20.01.2022 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Gazu niestety nie ma. Myslalem nad pompą ciepła ale jak usłyszałem ceny to się zawiodlem. Budżet mam w miare okrojony chciałbym wydać 20-25tys za full kotłownię tj. Sprzęt plus montaż. To po co słuchasz , sam decyduj ja tak zrobiłem i nic nikomu do tego , kup monoblok haier za 10 tys bojler 2,5-3 tys odmulnik zawór dr przełączający zgrzewarka do rur pp-r ok 100 zł i sam sobie podłączysz za max 14 tys a nie pakować się w peleciaka czy tam inne , gada to gość co do dziś pali ekogroszkiem ale ma ustawioną pompę ciepła pod domem i czeka na lepszą pogodę aby tymi ręcoma to sklecić ,polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 20.01.2022 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 To po co słuchasz , sam decyduj ja tak zrobiłem i nic nikomu do tego , kup monoblok haier za 10 tys bojler 2,5-3 tys odmulnik zawór dr przełączający zgrzewarka do rur pp-r ok 100 zł i sam sobie podłączysz za max 14 tys a nie pakować się w peleciaka czy tam inne , gada to gość co do dziś pali ekogroszkiem ale ma ustawioną pompę ciepła pod domem i czeka na lepszą pogodę aby tymi ręcoma to sklecić ,polecam . Serio da się to samemu zrobic? Jestem zielony w tych sprawach. Musiałbym zagadać z wujasem budowlancem czy to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 20.01.2022 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Serio da się to samemu zrobic? Jestem zielony w tych sprawach. Musiałbym zagadać z wujasem budowlancem czy to ogarnie. Nie słuchaj głupot. Do instalacji CO nie bierz żadnego wujasa budowlańca, tylko hydraulika z doświadczeniem. Użytkuję SAS Bio Compact 10kw. Daje spokojnie radę do domu 160m2. Raz na miesiąc szybkie czyszczenie. Mam instalację mieszaną (podłogówka i grzejniki) dlatego stanęło na pellecie. Z piecykiem się zaprzyjaźniłem także nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dam7 20.01.2022 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Dostałeś ofertę za 54 i myslisz ,że tak kosztują wszystkie? Pogogluj trochę przecież nikt tego za Ciebie nie będzie robił teraz prawie wszyscy chcieli by mieć wszystko na tacy podane pod same drzwi. Pierwsze z brzegu https://allegrolokalnie.pl/oferta/pompa-ciepla-haier-8-0-kw-au082fycra-hw-monoblok , https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-haier-au052fycrb-hw-5-kw-monoblok-11073596909 , https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-rotenso-aqm60x1-6-kw-monoblok-10539218962 Nie chcę mieć niczego na tacy. Poprostu proszę o wypowiedzi z doświadczenia i wiedzy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts