araman 17.12.2004 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Aha i jeszcze jedno. Jest taki scenariusz wszystkie zawory zamkniete, termostaty wylaczone pompa stoi Zalacza jeden z termostatow, zalacza pompa, ZACZYNAJA otwierac sie zawory. Poniewaz otwieraja sie powoli (czas pelnego otwarcia ok. 6min) pompa sie pali. Wniosek jedna z petli podlogowki musi byc calyc zas otwarta co osiagniesz sciagajac jeden elektrozawor. Tak biorę to pod uwagę myśle że mogę zrezygnować z jednego zaworu. Co do pompy to myśle że tak szybko się nie spali choc wolę dmuchać na zimne ma jakieś tam zabezpieczenie . Dzięki za informacje będe o tym pamiętał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bat21 17.12.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 nie potrzeba nic robić. instalacja jest żle zrobiona jeżeli wszystkie zawory są zamknięte to powinien być baypass z zaworem upustowym chyba nazywa się to bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bat21 17.12.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 a zkąd jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 17.12.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 araman Będę śledził ten wątek bo mogę mieć ten sam problem, a najlepiej to by było mieć łazienkę od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 17.12.2004 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 a zkąd jesteś zachoniopomorskie okolice Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bat21 17.12.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 W dowolnej hurtowni elektrycznej kup na szyne th35 lub np:r15 i podstawki lub styczniki np FAEL SM300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bat21 17.12.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 schemat masz na linku http://www.pfeso.edu.pl/dok1.doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 17.12.2004 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Schmat znalazłem zaczynam szukać przekaźników -dzięki za pooc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 21.12.2004 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Wczoraj połączyłem i wszystko działa, dla bezpieczństa pompy zrezgnowałem z jednego elktrozaworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bat21 21.12.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 i bardzo dobrze... to tyle twojego. Pomyśl jeszcze o tym baypasie bo czas otwarcia lub zamknięcia elektrozaworów jest dość długi. robi się to łącząc za pompą obiegową rurę zasilającą z rurą powrotu zaworem bezpieczeństwa z regulowanym przepływem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 22.12.2004 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Zrezygnowałem z jednego zaworu w łazience. Tam bez względu który sterownik jest załączony jest obwód otwarty ( takie było moje założenie aby w łazience było ciepło) więc popa jest bezpieczna . Ale dzięki za radę jeżeli bede coś kombinował dalej z tymi sterownikami to napewno to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts