kenzol 20.01.2022 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Posiadam budynek którego dach stanowi stropodach pokryty styropianem, a na styropianie jest papa. Chcę przedłużyć dach tego budynku dostawiając altanę z konstrukcją zadaszenia, które pokryte będzie blachodachówką. Moje pytanie brzmi czym albo w jaki sposób pokryć styk/łączenie stropodachu z blachodachówką żeby pomiędzy nie lała się woda? Z góry dziękuję za pomysły. Edytowane 20 Stycznia 2022 przez kenzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.01.2022 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Papą termozgrzewalną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenzol 20.01.2022 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Papą termozgrzewalną. Pozdrawiam. Chyba nie, bo to ma być przymocowane do stropodachu i blachodachówki... Czyli myślałem o blasze. Ale jak blachę przymocować do styropianu pokrytego papą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.01.2022 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Zrobisz jak uważasz. Blachę można wkleić na bitumiczny uszczelniacz dekarski i dodatkowo połączenie ze starym dachem wykonać papą termozgrzewalną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts