kajaw 15.12.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Witam od jakiegoś czasu jestem na etapie kończenia domku i bacznie obserwuję i czytam to forum mam problem, otóż nie wiem jakie kolory dać do salonu który ma pustkę nad salonem mój salonik jest dość mały nadczym ubolewam strasznie ma 4,70x 5,50 + otwarta kuchnia 8m2 jak optycznie powiększyć na boki ten salon kolorami? lubię ostre kolory jak mocny pomarańcz ale nie wiem czy tak wysoka ściana będzie ładnie wyglądała jak będzie miała taki kolor i jaki kolor ma mieć ściana z drzwiami tarasowymi ? nie chcę mieć wszystkie ściany takie same. proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 15.12.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 zeby nie stracic poczucia przestrzeni to chyba odpadaja ciemne kolory na scianie,a moze by tak pomalowac na ciemno sufit czy skosy jesli je masz pod sufitem... pomysle jeszcze nad tym, jak cos wymysle to dam znac:) pozdrawiam Pola/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 16.12.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Mialem podobny problem z wysokim salonem w swoim domku letniskowym. Obnizylem go optycznie dajac ciemne polki i wieszajac pod sufitem jakby zyrandol, duzy ( ok. 2 x 2 m ) kwadrat z ciemnych desek o szerokosci 10 cm. Mozna o tym poczytac : http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=6967&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajaw 25.12.2004 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2004 no dzięki ale nadal nie wiem jakie kolory machnąć na te ściany zapomniałam dodać ze nie lubię drewna więc to odpada. Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 21.10.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 odświeżam watek...Też mam wysoki salon i dylemat z nim związany :- na jakie kolory pomalować ściany, żeby nie wyglądały na wyższe, niż są w rzeczywistości- jak wykończyć sufit - jak, w końcu, oświetlić skosy, mimo istnienia okna dachowego ?Może napisze ktoś, kto już w/w dylematy zweryfikował u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 22.10.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 tak to wygląda w stanie "raczkującym" http://images33.fotosik.pl/1/f922d130d1c67dce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 22.10.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 My na wysokości stropu daliśmy belki drewniane, które optycznie łamią wysokość. Salon malowany jest do wysokości belek - piekielnie pomarańczową przecierką Powyżej biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 22.10.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 My na wysokości stropu daliśmy belki drewniane, które optycznie łamią wysokość. Salon malowany jest do wysokości belek - piekielnie pomarańczową przecierką Powyżej biało W jaki sposób zamocowaliście belki ? Gdyby miały być imitacją drewna, to wyjście jest proste, ale jak taki ciężar drewna oprzeć o ściany ? Mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcie ? Do przyszłego poniedziałku muszę się na coś zdecydować, a Twój pomysł rzeczywiście jest fajny... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 22.10.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witaj, U nas pustka nad salonem doświetlona będzie dużym fixem w kształcie trójkąta nad rdzwiami tarasowymi, co do oświetlenia sztucznego robimy projekt branżowy u projektantów oświetlenia - sprowadza się to do animacj 3D i wizualizacji. U nas nad salonem zawiśnie antresolka złamana w L więc pustka będzie dosyśurozmaicana, acha elementy konstrukcyjne dachu będą dębowe i odsłonięte. Co do imitacji drewna - nie polecam, niedawno odwiedziłem 7-letni dom przyjaciół właśnie z takimi "dekoracjami" hmm... i odpadają. Może to kwestia montarzu może grawitacji;-) Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 22.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Kombinuję i kombinuję...U mnie więźba niestety będzie schowana, bo też o tym myślałam. Teraz sobie wykombinowałam, żeby dać zamiast części gk deski klejone trójwarstwowo, które normalnie daje się na podłogi. Fachowo nazywa się to finishparkiet...Zamocowane, jak gk na profilach... Osoba z salonu parkietu mówi, że niestety na takie nietypowe rozwiązanie firma nie daje gwarancji...Jakie może być przeciw takiemu zastosowaniu ? ...i dalej mam dylemat, mimo jakiejś "wizji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 23.10.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 W jaki sposób zamocowaliście belki ? Gdyby miały być imitacją drewna, to wyjście jest proste, ale jak taki ciężar drewna oprzeć o ściany ? Mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcie ? Do przyszłego poniedziałku muszę się na coś zdecydować, a Twój pomysł rzeczywiście jest fajny... Pozdrawiam Belki były lane razem z wieńcem. Ale potem zostały obudowane skrzynkami z desek. Także nie są tak strasznie ciężkie. Myślę, że takie skrzynki można w jakiś sposób przymocować do ścian. http://lh5.google.pl/ewa.sebo/Rx20VHPH9DI/AAAAAAAADXY/sSyLPk3W7yA/s144/IMG_6447.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ungarunga 04.02.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 zeby nie stracic poczucia przestrzeni to chyba odpadaja ciemne kolory na scianie,a moze by tak pomalowac na ciemno sufit czy skosy jesli je masz pod sufitem... pomysle jeszcze nad tym, jak cos wymysle to dam znac:) pozdrawiam Pola/ Czy wymyśliła cos Pani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts