JacekF 23.01.2022 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Cześć. Minął termin 25 miesięcy który gazownia miała na realizację przyłącza gazowego. Sieć będzie rozbudowywana i w sumie ma być podłączone 12 budynku. Mój budynek jest pierwszym w kolejności według projektu a linia przechodzi wzdłuż mojej działki . Wiem że gazownia zastrzega sobie przedłużenie realizacji przyłącza. Mam jednak pytanie do zorientowanych w temacie. Na chwilę obecną jestem zmuszony skorzystać z innego źródła ciepła jednak chciałbym mieć możliwość wpiąć się w przyszłości do sieci gazowej. Czy w związku z tym mogę uzgodnić z gazownią (aneks do umowy) by zgodnie z umową zamontowali skrzynkę i na tym koniec tzn ja nie będę realizował narazie przyłącza ze swojej strony a zrobię to w wybranym przez siebie terminie? Czy poprostu zerwać umowę i tyle a w przyszłości i tak mogę się podpiąć bo linia będzie obok mojego płotu. Czy ktoś miał podobną sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 23.01.2022 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Nie rób w ogóle tego gazu. Przecież to bez sensu a przy obecnych cenach gazu to wręcz absurd. Zerwij umowę i zapomnij o gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.01.2022 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Nie rób w ogóle tego gazu. Przecież to bez sensu a przy obecnych cenach gazu to wręcz absurd. Zerwij umowę i zapomnij o gazie. Też bym tak zrobił. Tzn tez tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.01.2022 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Ja mam gaz niedaleko ale miałem przeboje z Tauronem (ponad 2lata czekania na prąd a skrzynka 2metry od słupa) i nie miałem już siły na to samo z gazownią. Sąsiad obok czekał ponad 2,5 roku więc za wczasu zrezygnowałem i nie żałuję a obecne ceny gazu tylko utwierdzają mnie w tej decyzji. Natomiast ja zrezygnowałem będąc na etapie warunków przyłączenia jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.01.2022 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Ja na etapie pełnego użytkowani W wakacje sprawę dokończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts