pandzik 23.01.2022 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Dół mam przegrzany , góra za chłodna. Szczególnie w takie wietrzne dni jak ostatnio. Robi też swoje deska barlinecka na pietrze. 23,5 do 21,5 stopnia w najchłodniejszym pokoju piętra. Gdy nie mamy słońca. Wczoraj przygrzało i już wszędzie były 24 stopnie. Zdławienie dolnych pętli do 0.5l też niewiele daje, pewnie czynnik się wychładza zbytnio itd. Najlepsze rezultaty daje zamkniecie dolnego rozdzielacza na 4 z 6 godzin grzania pompą ciepła w nocnym okienku. Wtedy temperatura pietra łatwo przekracza 22 stopnie. W popołudniowym okienku też nie potrzebuję grzania parteru. Min. 23 stopnie mam przez całą dobę. W tej chwili badając temat zakręcam niebieskie nakrętki ręcznie (kulowego coś nie moge ruszyć ) Musiałbym w miejsce jednego z zaworów kulowych przed belką rozdzielacza zamontować jakiś zawór programowalny, który otwierałby mi ten rozdzielacz na 2 godziny w ciągu doby. Belka 1" , rura zgrzewana. Jest coś takiego na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Napoli 23.01.2022 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Np. elektrozawór + programator czasowy Grasslin (na portalu aukcyjnym ok 20 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts