witiaw 23.01.2022 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Okna o wymiarach>154x155154x129205x155103x153Okna dzielone r/uPakiet szybowy 33,1vsg/10/4/8/4Okna beda montowane w scianie 3-warstwowej ceglannej. w pustce Pytanie ile kotew dawac na boki, gore i doł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.01.2022 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Wg wytycznych producenta. Bo jeśli podjął się wykonania ponagabarytowych okien, to i powinien przewidzieć sposób montażu. Montaż w warstwie ocieplenia na kotwach? to podstawowy błąd. Należy wykonać to w systemach fo montażu w warstwie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witiaw 23.01.2022 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Należy wykonać to w systemach fo montażu w warstwie ocieplenia. Jest jakis dedykowany system do montazu w pustce powietrznej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.01.2022 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Jest jakis dedykowany system do montazu w pustce powietrznej ?? Jest ich kilka. Systemy konsolowe najbardziej znane to J-BD oraz Knelsen. Na rozmieszczenie mocowań i podparć ma wpływ kilka czynników. Materiał i kolor (czy masz okna PCW bo nie mogę uwierzyć, że ktoś wykonał okno RU większe niż 150x150?), podziały okien (nie wierzę że to 204x155 jest jednodzielne) Montaż w warstwie ocieplenia jest wyższym stopniem wtajemniczenia. Większość montażystów zrobi to na zwykłych kotwach (bo po co sobie utrudniać pracę i podnosić koszty... - oczywiście to sarkazm z mojej strony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witiaw 24.01.2022 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Na rozmieszczenie mocowań i podparć ma wpływ kilka czynników. Materiał i kolor (czy masz okna PCW bo nie mogę uwierzyć, że ktoś wykonał okno RU większe niż 150x150?), podziały okien (nie wierzę że to 204x155 jest jednodzielne) Okna pcv kolor ciemny dab obustronny Okno 205x155 dzielone na 2 polowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2022 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Na prawdę sam to chcesz montować? Bardzo nie polecam. Wybacz, nie pomogę z podpowiedziami. Mi to pachnie fuszerką, a nie chcę do tego przykładać ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witiaw 25.01.2022 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 ...Wybacz, nie pomogę z podpowiedziami. ... Tak czy siak zamontowac okna musze z Twoimi czy innych podpowiedziami mam szanse mniej spierdolic:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.01.2022 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Wrzuć pytanie na fb, tam jest pełno "nieomylnych i wszechwiedzących" i tam zasypią Cię odpowiedziami. Tylko nie zgadniesz, która jest prawdziwa. Ja widzę tylko, że słabo opisałeś sytuację a to co podałeś budzi niepokój (przegabarytowany wymiar okna RU). Może oni jest tak wiotkie, że nadaje się wyłącznie do odesłania producentowi. A może się mylę i jest to zrobione wg jakiejś extra technologii i widząc to okno aż gwizdnę z podziwu. Producent powinien dostarczyć Ci instrukcję montażu. To on gwarantuje działanie ale wyznacza warunki. Czasem instrukcja jest dostępna na stronie www, czasem w salonie. W przypadku montażu w warstwie ocieplenia producenci systemów mają swoje zalecenia. Dopiero zestawienie ze sobą tych dwóch źródeł plus doświadczenie montażysty weryfikującego konkretną sytuację montażową może wpłynąć na sposób montażu. Tu dobierzesz odpowiednie dla siebie konsole: https://www.knelsen.de/pl/produkty/zamocowanie-kotwy-w-oscieznicy.htmltu masz poradnik:https://docplayer.pl/24467973-Dobor-konsol-montazowych-knelsen-poradnik.html a tu z drugiej firmy: https://docplayer.pl/45901118-Dokumentacja-techniczna-system-jb-d-regulowany-system-montazu-okien-w-przestrzeni-izolacji-termicznej-scian-budynkow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts