jebadeon 23.01.2022 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Cześć, czy spotkał się ktoś z Was z ociepleniem EPS przed wlaniem betonu pomiędzy ławy (wylaniem podłogi na gruncie/podkładu betonowego)? Czyli od dołu wewnątrz ław grunt -> zagęszczony kamień -> zagęszczony piasek -> EPS podłogowy na folii -> beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yugulje 24.07.2024 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca Nie jestem budowlańcem, ale kiedy remontowaliśmy kuchnię, musieliśmy przy tym wyburzyć podłogę. Na podłodze zawsze było obwisłe miejsce i byliśmy ciekawi, co było przyczyną. Rzeczywiście, kiedy zdzieraliśmy starą podłogę, na środku naszej kuchni była pieprzona studnia. Kamień, 100-letni, studnia głęboka na 5 metrów. Z wodą i wszystkim. Nie bardzo wiedzieliśmy, co z tym zrobić, więc po prostu to zatailiśmy, ale teraz boję się, że dziewczyna z Pierścienia wypełzi z tego i mnie zabije… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JD1719512917 24.07.2024 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca Dokładnie mam tak zrobione, dodatkowo ocieplone od środka ściany fundamentowe i ławy. Oczywiście po zewnętrznej stronie również jest ocieplenie. Ten beton to jest chudziak, na którym mam rozłożone ogrzewanie podłogowe z grubą posadzką. Jedyny styk konstrukcji z gruntem jest przez spód ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts