Gambok 26.01.2022 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Co w najbliższych latach będzie się działo z ekogroszkiem? Jakie są wasze przewidywania? Zostanie, czy się go raczej pozbędą. A jeśli nie węgiel to czym grzać, żeby było ekonomicznie. Oczywiście cena urządzenia też gra sporą role. Stoję teraz przed wyborem urządzenia grzewczego i naprawdę mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 26.01.2022 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Tu tylko Kaszpirowski lub Jackowski bo u nas co rok to prorok co wymienią ministra to inne plany więc nikt ci rady nie udzieli co dla ciebie dobre , możesz tanią pompę monoblok kpić w cenie kotła na ekogroszek ba nawet taniej , możesz zamówić gruntową z odwiertami za 75 tys ale w tym przypadku lepiej dom sprzedać i na bloki iść , diabli wiedzą co będzie ale powiedziane jest że ekogroszek w miastach do 2030 roku maks na wsiach do 2040 roku , w Śląskim są skrócić do 2028 lub 9 i koniec , a jak już wszyscy założą peleciaki czy pompy ciepła to okaże się ze pelet po 5 tys a prądu braknie całkowicie , takie to są wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 26.01.2022 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Co w najbliższych latach będzie się działo z ekogroszkiem? Jakie są wasze przewidywania? Zostanie, czy się go raczej pozbędą. . Jeśli kocioł jest podczas zakupu dopuszczony do sprzedaży to możesz go używać aż się rozleci. A jeśli nie węgiel to czym grzać, żeby było ekonomicznie. Oczywiście cena urządzenia też gra sporą role. Tylko kocioł zgazowujący a jeśli zmuszą dołożyć bufor. Stoję teraz przed wyborem urządzenia grzewczego i naprawdę mam problem. Co ma być ogrzewane?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 28.01.2022 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Co w najbliższych latach będzie się działo z ekogroszkiem?Temat: stawiać jeszcze na węgiel? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?375497-stawia%C4%87-jeszcze-na-w%C4%99giel Tak jak @goguś pisał - tak dokładnie tak - a ja się zastanawiam kiedy nas rugować zaczną - wszak powód i mechanizmy na to mają już do tego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remak3 31.01.2022 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Co w najbliższych latach będzie się działo z ekogroszkiem? Jakie są wasze przewidywania? Zostanie, czy się go raczej pozbędą. A jeśli nie węgiel to czym grzać, żeby było ekonomicznie. Oczywiście cena urządzenia też gra sporą role. Stoję teraz przed wyborem urządzenia grzewczego i naprawdę mam problem. Myślę, ze nie ma co siać paniki. Ceny jak to ceny zależne są od polityki i gospodarek świata. Ja stałem przed podobnym wyborem 2 lata temu – co prawda nie było wówczas kryzysu energetycznego –ale nie miałem wątpliwości. Wybrałem dobry piec na ekogroszek i jestem zadowolony nie tylko pod względem obsługi ale i finansowo -> tak na marginesie brat ogrzewa dom gazem. Automatyzacja procesów nowych kotłów jest taka że moja obecność w kotłowni ogranicza się do jednej wizyty tygodniowo. Aktualnie jest trochę drożej, wiadomo ale suma summarum nie jest źle – węgiel to ciągle najtańsze źródło ciepła. Cos będzie się działo na rynku węgli, bo ekogroszek ma mieć od 2023r. wyższe parametry mocy opałowej, niższą siarkę i popiół. To wpłynie to na mniej szkodliwy proces spalania. Teraz zasypuję ekogroszek :spam:i dostrzegam sporą różnicę – zero sadzy, niski popiół, spalam go mniej a dodam, ze sztygar ma takie wartości jak te co będą wymagane za 2 lata. Proces spalania ekogroszku w nowym piecu porównywalny jest ze spalaniem gazu – tak mówią badania speców. Od moderacji: Co za spamer! W styczniu reklamuje ekogroszek o górniczo brzmiącej nazwie, a w maju pisze że ma fotowoltaikę od innej zaśmiecającej fora firmy. Edytowane 31 Maja 2022 przez finlandia spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts