Ana789 26.01.2022 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 witam serdecznie , jesteśmy na etapie wyboru ogrzewania domu ,zastanawiamy się nad gruntową pompą ciepła , chciałabym prosić o pomoc w wyborze,interesują mnie polskie marki odwierty poziome bo możemy je sami wykonać na całości domu mamy mieć ogrzewanie podłogowe poniżej podaje link z obliczenia zapotrzebowania z ciepło właściwe : https://cieplo.app/wynik/p6ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana789 26.01.2022 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 myślałam o HCT albo konceptusie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel44 12.05.2022 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 witam serdecznie , jesteśmy na etapie wyboru ogrzewania domu , zastanawiamy się nad gruntową pompą ciepła , chciałabym prosić o pomoc w wyborze, interesują mnie polskie marki odwierty poziome bo możemy je sami wykonać na całości domu mamy mieć ogrzewanie podłogowe poniżej podaje link z obliczenia zapotrzebowania z ciepło właściwe : https://cieplo.app/wynik/p6ya Jeżeli chodzi o polskie marki to zgłoś się do Gejzera, od 15 lat produkują pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 15.05.2022 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2022 HCT, Ecopower, APIC - kolejność przypadkowa, są na rynku długie lata, użytkownicy polecają. Sam używam ecopower inverter C8i. Prosta, dobrze wykonana. Opomiarowałem cały układ. COP dla CO roczne - grzanie w 2 taryfie, 4,67. CWU 3,56COP od stycznia dla CO i CWU: 4.31 w dużym udziale CWU. Uwzględnia pobór prądu całego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 15.05.2022 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2022 jesteśmy na etapie wyboru ogrzewania domu , zastanawiamy się nad gruntową pompą ciepła , chciałabym prosić o pomoc w wyborze,] Jak najbardziej trafny wybór. Od siebie mogę polecić BUDERUSA którego mam od ponad 11 lat. Problem jest tylko z kosztami takiej instalacji które są duże. Tańszym i równie przyszłościowym rozwiązaniem jest kocioł zgazowujący drewno z buforem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 16.05.2022 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Nie wydaje mi się aby Ana789 interesowało dźwiganie drewna i czyszczenie kotła z popiołu. Może odpuść te wynalazki w tym nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 16.05.2022 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Nie wydaje mi się aby Ana789 interesowało dźwiganie drewna i czyszczenie kotła z popiołu. Może odpuść te wynalazki w tym nowym domu. Pewny jesteś że ty nie będziesz nosił za klika lat. Daje propozycję a nie namawiam więc nie wyręczaj autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 16.05.2022 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Mam taki kocioł od 12 lat. Wiem ile wymaga czasu.Autorka tematu zapytała o pompę a Ty proponujesz jej kocioł na zgazowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts