Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opłata handlowa

casual

Recommended Posts

Takie pytanie, może ktoś wie.

Czy obecnie jest możliwość zawarcia umowy na prąd (G11, G12 itp.) bez opłaty handlowej?

Jestem na etapie przejścia z C11 na docelową taryfę.

Chodzi mi konkretnie o Energę (północ Polski).

Standardowe, promowane oferty tego sprzedawcy zawierają opłatę handlową, na stronie jest w teorii zapis "Jeśli chcesz zawrzeć umowę na podstawie naszej taryfy, skorzystaj z tego linka. " tyle, że link jest ślepy.

Więc nie wiem, czy po prostu sprzedawcy utrudniają zawarcie umowy dla nich niekorzystnej, czy fizycznie nie ma już opcji zawarcia umowy na "gołą" taryfę G11, G12 itp bez ubierania jej w dodatkowe opłaty.

W firmie, która potrafi na wiele tygodni wyłączyć internetowy serwis do obsługi klienta z powodu "konserwacji", nie dziwi mnie kompletnie sytuacja, w której przez internet nie da się zawrzeć umowy w preferowanej przez ciebie taryfie.

Wybierz się osobiście do biura obsługi... I nalegaj na to, że chcesz "gołą" taryfę, bez żadnych ofert specjalnych. To jest taryfa "państwowa", dla nich najmniej opłacalna, więc siłą rzeczy będą robić wszystko, by cię do niej zniechęcić.

W Tauronie najlepiej wychodzi taryfa sprzedawcy (w pozostałych pewnie analogicznie) którą pani w BOK baardzo odradza. Mnie wręcz namawiała, żebym tego nie brał bo nie będę miał jakiejś tam zniżki. Na szczęście byłem wyedukowany z forum i nie dałem się wpuścić w jakiegoś serwisanta 24h.