araksol 29.01.2022 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Mam stary dom/ raczej dość średnio ocieplony/ i ogrzewanie węgiel plus drewno. W tej chili przy mrozach - 6 w nocy bez grzania jest w kuchni 8 stopni. Grzeję kilka godzin dziennie. Piecokuchnia musi byc w przyszlym roku zmieniona, bo ekoprojekt. Myślę o pompie ciepła/taniej powietrznej/. Czy mi ogrzeje dom. Podobno dzia do - 20 stopni. Preferowana temperatura minimum 15 stopni sypialnia i kuchnia i 17 pokój dzienny. W pokoju dziennym mam jeszcze piec kominkowy. Mogę dogrzać.. Moc 8kw bez grzałki elektrycznej i funkcji grzania wody. Jaki koszt użytkowania. Co z serwisem pogwarancyjnym? Jaka jest awaryjność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 29.01.2022 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Pompa ciepła monoblok ,sam zamontujesz i da sobie radę bez problemu , czy to haier czy jakiś inny model ale to musisz dodać już z 60 proc więcej , możesz sie też pokusić i zrobienie pompy ciepła z klimatyzatora np gree amber prestige 7kw on ma pełne 7 kw jeszcze przy minus 15 stopniach , ,będzie ci to grzało dom i bojler koszt ok 10-12 tys max łącznie z rurami bojlerem zaw 3 dr przełączającym ,odmulnikiem magnetycznym , prosta sprawa .ja kupiłem haiera gotowca a mogłem sobie zrobić no ale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araksol 29.01.2022 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 o haiera mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts