ferdek13 29.01.2022 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Proszę o pomoc .Mam w łazience zamontowany podgrzewacz wody gazowy z otwartą komorą spalania Junkers .Wyjście spalin podłączone do komina z cegły .Komin na dachu izolowany ,od przyłącza podgrzewacza do nasady kominowej typu H jest ok 3 m. Problem polega na tym ,że jak był duży mróz (-15) to podgrzewacz przymarzł . , na rurze spiro pojawił się szron , do łazienki wciąga zimne powietrze.W łazience est ogrzewanie podłogowe . Dopływ powietrza do łazienki jest chyba wystarczający , dla pewności ,rozszczelniałem okno , otwierałem też drzwi , na nic jednak się to zdało , gdy podgrzewacz nie pracuje czuć jak przez niego wchodzi zimne powietrze . Dodam jeszcze , że wcześniej zamiast podgrzewacza był bojler gazowy i wszystko było ok. Ale bojler ma trochę inna budowę i ciągle paliła się świeczka . Proszę o pomoc co w tej sytuacji mogę zrobić ? , Łazienka jest po dość kosztownym remoncie ,a tu takie problemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek13 06.02.2022 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Narazie jest opcja wymiany tego podgrzewacza na taki z zamkniętą komorą spalania ,.Jednak pojawił się problem taki ,że trudno taki kupić .Były Junkers wt14 celsiusz , ale zostały wycofane ,są kilku letnie używane ,ale czy warto ?Proszę doradzcie coś .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts