Apollo440 30.01.2022 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Dzien dobry, moj pierwszy post na forum i od razu mialbym pytanie. Chodzi o drzwi KMT Plus. Drzwi wstawione pare lat temu. Model ten nie posiada regulacji zamka, nie ma tam zadnego zaczepu tylko jedynie sam otwor, zarowno przy zamku gornym, jak i dolnym. Dla zobrazowania zdjecie przykladowe https://www.oknonet.pl/img/newsy/kmt/_big/110614_02.jpg U mnie przy gornym zamku sa dwa takiej samej wielkosci otwory tak jak ten nizej ze zdjecia. Przy zamknieciu drzwi odchodza, mozna nimi poruszyc. Czy dla tego modelu drzwi dostepne sa jakies zaczepy albo czy jest jakis inny sposob na rozwiazanie tego problemu? Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Apollo440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.01.2022 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Zaczep do regulacji zamka kupisz w sieci za kilka -kilkanaście zł. Myślę, że złota rączka jakoś by go w tej ościeżnicy zamocowała (ale tylko myślę, a moja fantazja jest bardzo optymistyczna, lecz bardzo mało realistyczna). Dlatego pewnie użyłbym młotka odpowiednio stukając w ościeżnicę... Ew. możesz próbować z nowymi uszczelkami lub próbą przesunięcia osi zamka w skrzydle (nie zawsze się da, ale czasem standardowe mocowanie jest wystarczająco niedokładne, że może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apollo440 31.01.2022 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Dziekuje za odpowiedz,moze sprobuje na poczatek z wymiana uszczelki. Na dobra sprawe nie byly wymieniane, a widac, ze juz troche sie zuzyly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 13.02.2022 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 Pewnie uszczelka się wygniotła albo możesz spróbować regulacji drzwi. W necie masz pełno grafik i filmików jak regulować ten typ zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts