Pozmienialo 30.01.2022 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Witam. Temat wygląda następująco. Mam w garażu 2-stanowiskowym zrobiony kanał samochodowy z którego wyprowadziłem odpływ poprzez kratkę. Jestem przed etapem robienia posadzek i zastanawiam się jak wykonać owe wylewki w garażu, konkretnie chodzi mi o spadek, w którą stronę go wykonać. Zrobić spadek po całości do bramy garażowej i tam zrobić odpływ liniowy czy zrobić w kopertę w stronę kanału delikatny spadek. Tyle że wtedy woda będzie spływać po ścianach kanału czyż nie? A jeśli by do tego zrobić odpływ liniowy w około kanału i wyprowadzić na zewnątrz budynku? Która opcja będzie najlepsza w tym wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.01.2022 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Spadek po całości w kierunku bramy garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.01.2022 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Witam. Temat wygląda następująco. Mam w garażu 2-stanowiskowym zrobiony kanał samochodowy z którego wyprowadziłem odpływ poprzez kratkę. Jestem przed etapem robienia posadzek i zastanawiam się jak wykonać owe wylewki w garażu, konkretnie chodzi mi o spadek, w którą stronę go wykonać. Zrobić spadek po całości do bramy garażowej i tam zrobić odpływ liniowy czy zrobić w kopertę w stronę kanału delikatny spadek. Tyle że wtedy woda będzie spływać po ścianach kanału czyż nie? A jeśli by do tego zrobić odpływ liniowy w około kanału i wyprowadzić na zewnątrz budynku? Która opcja będzie najlepsza w tym wypadku? A skąd ma się tam wziąć tyle wody aby była potrzeba zrobienia spadku i odwodnienia? Przecież garaż będzie zadaszony i jest wymurowany więc żadne warunki atmosferyczne nie będą tam występować. Bardziej przyjrzałbym się zaizolowaniu kanału i jego odwodnienia aniżeli posadzki garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pozmienialo 30.01.2022 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 A skąd ma się tam wziąć tyle wody aby była potrzeba zrobienia spadku i odwodnienia? Przecież garaż będzie zadaszony i jest wymurowany więc żadne warunki atmosferyczne nie będą tam występować. Bardziej przyjrzałbym się zaizolowaniu kanału i jego odwodnienia aniżeli posadzki garażowej. Kanał jest zaizolowany. Przed zalaniem fundamentu pod ściany kanału została rozłożona oraz wywinięta folia dookoła kanału. Bardziej chodzi mi o zime i śnieg który będzie topniał bedzie zostawał na posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.01.2022 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Kanał jest zaizolowany. Przed zalaniem fundamentu pod ściany kanału została rozłożona oraz wywinięta folia dookoła kanału. Bardziej chodzi mi o zime i śnieg który będzie topniał bedzie zostawał na posadzce Nie wiem czy już korzystałeś z dobrodziejstw garażu murowanego z zadaszeniem ale tego śniegu nie jest aż taka ilość aby po roztopieniu lało się potokiem. Posadzkę jaka będziesz miał, płytki czy betonową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pozmienialo 30.01.2022 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Jeszcze nie korzystałem bo to mój pierwszy dom najprawdopodobniej wylewka a na to epoksyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.01.2022 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Jeszcze nie korzystałem bo to mój pierwszy dom najprawdopodobniej wylewka a na to epoksyd. Przy epoksydzie będzie trochę problem z uzyskaniem spadku ale gdyby nawet tego spadku nie było nie zaleje Ci garażu z powodu tego śniegu naniesionego przez auto. Czyli i tak i tak będzie dobrze a ostateczne zdanie to pozostaw fachowców od wylewki, zobaczysz jak oni się n a to zapatrują, czy robić spadek czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts