Etyl 30.01.2022 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Sytuacja wygląda następująco: licznik znajduje się ok 250m od domu, przy drodze, na działce należącej do kogoś innego. Gdy licznik był zakładany (jakieś 25 lat temu) właścicielem zarówno domu jak i działki na której znajduje się licznik była ta sama osoba. Instalacja trójfazowa (3x60A jeśli mnie pamięć nie myli), kable puszczone w ziemi. I teraz pytanie: jakiego rzędu opłaty mogę się spodziewać za przeniesienie tego licznika na moją działkę (a najlepiej kilka metrów dalej, na ścianę domu)? Nie ukrywam, że wolałbym żeby te 250m kabla było problemem dostawcy, szczególnie że z właścicielem działki na której obecnie jest licznik mam na pieńku.. straty przesyłowe też zerowe nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 01.02.2022 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Kto jest dystrybutorem na Twoim terenie? W PGE taniej wychodziło złożyć wniosek o nowe przyłącze, niż bawić się w przenosiny starego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etyl 03.02.2022 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Energa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.02.2022 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 I teraz pytanie: jakiego rzędu opłaty mogę się spodziewać za przeniesienie tego licznika na moją działkę (a najlepiej kilka metrów dalej, na ścianę domu)? Nie ukrywam, że wolałbym żeby te 250m kabla było problemem dostawcy, szczególnie że z właścicielem działki na której obecnie jest licznik mam na pieńku.. straty przesyłowe też zerowe nie są. Nie wiem jak jest z przesunięciem ZKP ale przy przyłączu do 200 m jest opłata taka sama , natomiast powyżej 200 m za kabel płacisz pól na pól z ZE. Wykonanie nowego przyłącza jest złym pomysłem bo zapewne wyjdzie drożej z tego względu że płacisz za kW mocy przyłączeniowej, przeniesienie wyjdzie zapewne taniej, z tego powodu że kabel już masz pociągnięty od przyłącza do domu więc koszt jego odpada bo nie ma potrzeby kupować nowy. Piszesz o stratach przesyłu, czy ja wiem czy one są aż tak wielkie i czy w ogóle są. O to musisz wnioskować do ZE Energa o przeniesienie ZKP. Jakiej natury masz problemy z obecnym właścicielem działki na której stoi Twoje przyłącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etyl 09.02.2022 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Jakiej natury masz problemy z obecnym właścicielem działki na której stoi Twoje przyłącze? Widuję się z nim wyłącznie na salach sądowych - sprawy karne i cywilne. Muszę się liczyć, że będzie dalsza eskalacja działań z jego strony, które do tych spraw doprowadziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts