Gość 18.12.2001 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2001 Czy ktoś ma zainstalowane ogrzewanie ciepłym powietrzem z odzyskiem ciepła ,lub przebywał w takim domu, interesuje mnie czy praca dmuchawy i przepływ ciepłego powietrza jest słyszalny i czy nie jest to uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 18.12.2001 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2001 Zibi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.12.2001 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2001 U mnie w biurze mamy ogrzewanie nadmuchowe /pompa z solarium/, wszystko zalezy jak to ogrzewanie jest puszczone. Jezeli powietrze będzie wpuszczane np. nad sufit podwieszany gladka rurą z pcv nic nie powinno byc słychać. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 19.12.2001 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2001 Ja właśnie robię takie ogrzewanie w swoim domu. Miałam zrobiony projekt i z rozmowy z projektantem wiem, że rozmiary przewodów nawiewnych dobiera się właśnie z warunków na zapewnienie ciszy w przewodach. Mam mały domek, a przewody wyszły dosyć duże 25x25cm.Niestety, sprawdzić skuteczność będę mogła dopiero następnej zimy:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasenny 22.10.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Witam Mam rozprowadzone cieplo z kominka wymuszone turbiną aby ją usłyszeć trzeba się wsłuchać. Ważne są rury z wewnętrznym tłumieniem akustycznym ( podwójna ścianka , ta wewnętrzna jest porowata) oraz dobranie przekrow i wydajności turbiny. Pozdrawiam DK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts