pawelpiwowarczyk 01.02.2022 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Cześć! Padł mi zawias w komodzie, więc raźno przystąpiłem do naprawy i... wymiękłem. Okazuje się, że zawias ma dziwnie rozwiązane mocowanie do drzwiczek. Zamiast śruby jest szybkozłączka, którą należy przekręcić o 90 stopni. Przez to gniazdo w drzwiczkach jest większe od standardowego i nie można zastosować zawiasu na zwykła śruby. Wiecie może gdzie kupię takie cudo albo pod jaką nazwą szukać tego w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 01.02.2022 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Nie powiem Ci jak się nazywa ten zawias ale ja kupowałem już kilka rodzai podobnych zawiasów. Brałem stary na wymiar i w sklepie meblowym (takim z akcesoriami nie typowy z meblami) albo w Castoramie, nie miałem problemu z dokupieniem, to są standardowe zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 06.02.2022 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Coś podobnego nazywa się mufa do drewna. Tylko zasada działania jest inna: wkręcasz mufę (kilka obrotów a nie ćwierć) w duży otwór w drewnie i w to wkręcasz zwykłą śrubę. Generalnie rozwalony otwór w drewnie to mały problem - rozwiercasz, wklejasz na wikol kołek, a w kołku wiercisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts