Shiliat 03.02.2022 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Witajcie bede kładł panele z classena a pod panele podkład 3mm 3w1 i po odkurzeniu wylewki ukazały sie rysy o długości 10-20cm szerokości ~0,5cm i głębokości 0,5-1cm, oraz po nacięciu wylewki nożykiem jest sypki . Juz podloge zagruntowałem gruntem ct17 i czy takie ubytki moge spokojnie wypełnić gipsem doliny nidy czy zabierać sie za wylewkę samopoziomujące. Podloga jest równa w kazda strone.Wedlug mnie wylewka samopoziomujaca to za duzo zachodu jak mam troche takich ubytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shiliat 03.02.2022 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Edit: oraz jest troche otworów jakby po wierceniu przez dewelopera i sprawdzaniu wilgotności stropu/wylewki. Owa podloga jest na antresoli/poddaszu 35m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 03.02.2022 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Nie wiem czy gips to najlepszy materiał, lepiej np. byłoby klejem do płytek lub w ostateczności do styropianu/siatki. Może gdzieś ci się pałęta zbędne pół worka po budowie, a jak nie to kosztuje parę groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shiliat 03.02.2022 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Mam Ff450 jeszcze z 3,5worka to akurat bedzie.Czy zaprawę robic rzadszą niz powinna byc w celu lepszego rozlewania po szczelinach / otworach? Czy taka jak producent zaleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 03.02.2022 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Jak zrobisz rzadką to jak wyschnie będziesz miał dołki. Zrób normalną, zaciągnij szczeliny pacą i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shiliat 03.02.2022 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Zrobiłem całą posadzkę, wygląda elegancko i porządnie zastanawiam się czy jak wyschnie czyli np jutro nie przetrzeć lekko mokro packa styropianową. Czy może od razu nie kłaść podkładu i paneli. Lub nie zagruntować ponownie by uniknąć ścierania i pojawiania się drobnego pyłu piasku który powstanie przez prace paneli i chodzenia po nich i który może w jakiś dziwny sposób wydostać się nad pokład i nad panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts