modycysia 05.02.2022 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Witam grupowiczów Zakupiłem dom w stanie surowym zamkniętym. Zastanawia mnie temat szczeliny wentylacyjnej w dachu. Dach jest płaski - drewniany. W tym przypadku na krokwie jest nabite pełne deskowanie a na deskowaniu są dwie warstwy papy swisspor. Dach od zewnątrz jest "na gotowo". W jaki sposób wykonać wentylację dachu? Czytałem o różnych patentach - otwory w ścianie frontowej (najwyższy możliwie punkt) , nabicie 3cm kantówki pod deskowaniem, na nie przybić folie wysokoparoprzepuszczalną co co ochroni ocieplenie z wełny przed zamoczeniem. Czy ułatwia cokolwiek wybór ocieplenia pianą PUR ? Nie jestem znawcą w dachach płaskich dlatego proszę o pomoc kogoś doświadczonego. Chciałbym zadbać o poprawne wykonanie wszystkiego aby spać spokojnie że z upływem lat konstrukcja dachu nie zacznie się psuć przez ewentualną wodę która się pojawi czy to z punktu rosy czy też po prostu z oddawania wilgoci u góry przegrody. Edytowane 5 Lutego 2022 przez modycysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modycysia 11.02.2022 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Aha czyli żaden z ekspertów mi nie pomoże ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts